Předprodej byl ukončen

Webinář: Trestní obtěžování - jak fungují stalkeři
KONFERENCE / KONGRES / ONLINE / PŘEDNÁŠKA

Webinář: Trestní obtěžování - jak fungují stalkeři

středa 16.6.2021 od 19:00
Live stream, Online

O akci

Fenomén stalkingu, či trestného obtěžování, si mnoho z nás stále spájí s titulky časopisů 90. let a obsesivními fanoušky přeskakující ploty domů slavných osobností. Stalking se ovšem už dávno z neduhu slávy rozšířil na celospolečenský problém, jemuž během života čelí 17-30 % žen a 4-12 % mužů zemí západního světa. Nástroje této specifické formy agrese jsou původně běžné a legální – telefonáty, zprávy nebo dary. Pod náporem silných emocí může ovšem pachatel situaci eskalovat od pronásledování, vandalismu až po přímý pokus o ublížení na zdraví. Oběť chorobně neodbytné pozornosti žije v soustavní úzkosti, ve strachu o svůj život se izoluje od nejbližších a mění práci či bydliště. Co vede k posedlosti jiným člověkem? Jak rozeznat stalkera a jak se před ním ubránit? Poznejte fenomén stalkingu z pohledu kriminální psychologie v osvětové přednášce psychologa a bezpečnostního analytika Ondreje Kubíka! 

 

V přednášce si přiblížíme:

- co je stalking a jaký je jeho původ

- jaký je rozsah tohoto jevu

- jaké jsou charakteristiky pachatele a oběti, jejich vzájemné interakce

- jak analyzovat a reagovat na hrozby

- jaké jsou postupy, jež by měly dodržovat orgány činné v trestním řízení

- jak probíhá profilování pachatelů v případě pronásledování

- jaká je funkce soudního psychologa v případech pronásledování

- jak zacházet s oběťmi pronásledování a pachateli trestných činů

- jaké jsou možnosti anti-stalkingových strategií

 

Mgr. et Mgr. Ondrej Kubík, PhD.

je slovenský kriminální psycholog, právník a bezpečnostní analytik. Kubík je uznávaný expert na psychologické posuzování věrohodnosti, vyšetřovací a kriminální psychologii, psychologii práva, psychologii propagandy, psychologii extrémismu, technologii propagandy a psychologii informační bezpečnosti. Víc jak deset let působil jako odborný konzultant Policejního sboru – kriminální psycholog na účely psychologického posuzování věrohodnosti výpovědí svědků, podezřelých a obviněných. V současnosti se zabývá problematikou psychologie manipulace lidského chování, psychologií propagandy a extrémismu, experimentální a provokační propagandou a technologií informační války v kontextu mezinárodního práva ozbrojených konfliktů a mezinárodního práva informační bezpečnosti.

 

JAK WEBINÁŘ FUNGUJE?

  • Přihlašování levou zadní: Na webinář se můžete připojit přes svůj                  telefon, tablet anebo notebook, nepotřebujete k tomu žádné další technické        vybavení. 
  • Před konáním webináře vám v den jeho konání na e-mail pošleme odkaz, přes  který se na webinář lehce připojíte. Pokud vstupenkou zakoupíte v den konání  akce, odkaz na webinář vám přijde v jednom e-mailu přímo se vstupenkou.
  • Zážitek pro aktivní i pasivní posluchače: Do webináře se můžete aktivně zapojit a klást otázky, ale zároveň je určený i pro ty účastníky, kteří chtějí raději jen        poslouchat.  
  • Live stream webináře se vysílá prostřednictvím platformy Vimeo, přímo ve          vašem internetovém prohlížeči. Není proto potřebné nic instalovat, ani se nikde registrovat.

 

VÝHODY WEBINÁŘE:

  • Zúčastnit se ho můžete z pohodlí vašeho domova anebo kanceláře.
  • V nejbližších dnech po uskutečnění webináře dostanete záznam, který vám bude k dispozici po dobu 30 dní.
  • Efektivnější využití vašeho času bez potřeby cestovat.
  • Možnosti klást otázky a komunikovat s lektorem webináře.
  • Na jeden vstup se může zúčastnit celá domácnost.

 

Odpovědi na často kladené otázky naleznete zde