Předprodej byl ukončen

Letní kino: Přes prsty
KINO / PROJEKCE / Film

Letní kino: Přes prsty

sobota 17.7.2021 od 21:00
AMFI Ostrava-Poruba, Ostrava

O akci

DNEŠNÍ PROMÍTÁNÍ ZRUŠENO Z DŮVODU NEPŘÍZNIVÉHO POČASÍ.
NÁHRADNÍ TERMÍN 17. 7. 2021. VSTUPENKY ZŮSTÁVAJÍ V PLATNOSTI.

PŘES PRSTY

komedie, Česko, 2019, 101 minut
nevhodné pro děti do 12 let 

Komedie Petra Kolečka o lásce pod volejbalovou sítí a hlavně o tom, že člověk sice udělá hodně chyb, ale přesto vždycky přijde od života nová šance.

Příběh filmu Přes prsty se odehrává na beach volejbalových hřištích, ale nejen na nich. Linda (Petra Hřebíčková) a Pavla (Denisa Nesvačilová) jsou parťačky, které beach volejbalu obětují všechno. Tedy skoro všechno. Mladší Pavle tak trochu začínají tikat biologické hodiny a s přítelem Hynkem (Vojta Dyk) chce co nejdříve otěhotnět. To starší svobodná a bezdětná Linda nechápe. Zvlášť, když se jim podařilo kvalifikovat na mistrovství Evropy… Všechno ale stejně nakonec zamotá Jíra, svérázný správce hřiště se zajímavou minulostí (Jiří Langmajer).

Po úspěšných scénářích k filmům a seriálům jako byly například Vyšehrad, Lajna, Zakázané uvolnění, Padesátka, Masaryk, Okresní přebor a Most! (na posledních dvou seriálech spolupracoval s Janem Prušinovským) usedl Petr Kolečko poprvé i do režisérské židle. „Lákalo mě si jednou vyzkoušet i režii, ale že to bude hned na celovečerním filmu, by mě nenapadlo,“ vysvětlil Kolečko s tím, že „se to tak všechno nějak sešlo“ a dávalo to smysl.

Podle Jiřího Langmajera mu Kolečko roli nejen napsal na tělo, ale zapracoval do ní i něco ze svého budoucího života, protože o Jírovi prohlásil: „Role Rudolfa Jíry je vlastně představa Petra, jak by se on mohl (nebo chtěl) chovat obklopen ženami, až mu bude přes padesát. Je to vtipně a sarkasticky napsaná role pro chlápka v mém věku, kde mohu zúročit svoje bohaté životní zkušenosti a především zkušenosti z naší předešlé práce.“

Diváci nebudou samozřejmě ochuzeni ani o typický „kolečkovský“ styl. „Tentokrát nám šlo opravdu víc o téma lásky, než o humor. Ale samozřejmě tam je i ten,“ potvrdil Petr Kolečko. 

Režie a scénář: Petr Kolečko

Hrají: Petra Hřebíčková, Jiří Langmajer, Denisa Nesvačilová, Vojtěch Dyk, Jakub Prachař, Zdena Hadrbolcová, Radka Pavlovčinová, Kristína Greppelová, Marek Taclík, Leoš Noha, Igor Chmela

Více informací

Na akci se budou vztahovat vládní opatření platná v den konání akce – viz Covid Portál: https://covid.gov.cz/

Doporučujeme před akcí sledovat náš web dkpoklad.cz a Facebook kvůli aktuálním informacím a instrukcím, např. co se přesně bude dít v případě nepříznivého počasí.

Další akce pořadatele

Hudební Žně 2024 - 31. května od 19:00 – 1.6., KD Poklad Ostrava-Poruba, Ostrava

Tomáš Klus & Cílová skupina - 31. května od 19:30, AMFI Ostrava-Poruba, Ostrava