Předprodej byl ukončen

Výstava Tajemná Indonésie
PŘEDNÁŠKA / VÝSTAVA / Cestování / Outdoor

Výstava Tajemná Indonésie

15. června – 30. listopadu 2021 od 10:00
Centrum Babylon, Liberec

O akci

Největší výstava svého druhu ve Střední Evropě znovu otevřena v Liberci! 

Projekt o tajemném ostrově Nová Guinea vznikl na základě cest českých cestovatelů do zapomenuté části planety. Expozice odhaluje taje Nové Guineje, Indonésie, Pacifiku i Šalamounových ostrovů. Ve výstavě najdeme unikátní etnografické sběry – obrovské rituální totemy bisj, štíty, iniciační masky, oštěpy, luky a šípy, kamenné rituální sekery a kostěné nože, čelenky i zdobení. 

Otevírací doba

Pondělí:   10:00 - 18:00 hod.
Úterý:       10:00 – 18:00 hod.
Středa:     10:00 – 18:00 hod.
Čtvrtek:    10:00 – 18:00 hod.
Pátek:       10:00 – 18:00 hod.
Sobota:     10:00 – 18:00 hod.
Neděle:     10:00 – 18:00 hod. 

 

Více informací o výstavě

 

Více informací

Koncepce výstavy myslí na všechny věkové skupiny, je vhodná pro dospělé i pro děti. Užije si atmosféru tajemné džungle i vy. Ano, i Vy!

Projděte osadu horského kmene Dani s projekcí, shlédněte senzační mumii. Stromové chýše si stavějí unikátní kmeny Korowai a Kombai v korunách stromů. Bali je provoněné příjemným hinduismem. Lombok servíruje parádní sopky, Sumba krále, koně i unikátní animismus. Komodo největší ještěry světa, Lembata poslední lovce velryb, Flores barevné kmeny animismu, Timor má totemové zvíře krokodýla, Sulawesi zvláštní chýše i sarkofágy na skalách. Moluky voní kořením… Největší tropický ostrov světa Nová Guinea odhalíme ze všech jeho částí – indonéskou Západní Papuu i samostatný stát Papua Nová Guinea. Bonusem rozšířené expozice jsou rituály Šalamounových ostrovů, žraločí muži Bismarkových ostrovů i další výzvy Pacifiku.

Pořadatel