Předprodej byl ukončen

Vlasta Redl s kapelou a trio Merta - Hrubý - Fencl
KONCERT / VÝSTAVA / Hudba – Folk / Country, Worldmusic / Umění

Vlasta Redl s kapelou a trio Merta - Hrubý - Fencl

úterý 31.8.2021 od 19:00
Horácká galerie, Nové Město na Moravě

O akci

Ojedinělý koncert legendárních muzikantů a jejich doprovodných těles, Vlasty Redla s kapelou a tria Vladimír Merta-Jan Hrubý-Ondřej Fencl, se uskuteční 31.8.2021 v Novém Městě na Moravě.

Nejprve vystoupí s hodinovým blokem písničkářská ikona Vladimír Merta s fenomenálním houslistou Janem Hrubým a o generaci mladším klavíristou Ondřejem Fenclem. Druhou, delší část večera pak obstará moravský bard Vlasta Redl se svou famózní doprovodnou kapelou nabitou předními česko-slovenskými instrumentalisty.
Jak Redl, tak Merta s Hrubým představují na české scéně ojedinělé solitéry, nezaměnitelné stavební kameny zdejšího muzicírování, od nichž zhusta berou generace následovníků. Pódium spolu za celá desetiletí nesdíleli - k tomu dojde letos pouze na dvou koncertech, z nichž jeden se uskuteční právě v Novém Městě na Moravě. Bezpochyby půjde o mimořádný a neopakovatelný hudební zážitek. Husličky a Chtít chytit vítr v jednom večeru? Hudební svátek.

"Je možné, že během druhé části večera dojde k nějakému prolnutí, ale to bych nechal osudu," odpověděl strůjce myšlenky, klavírista Ondřej Fencl na otázku, zda si zahrají všichni společně.
 

Vlasta Redl: Moravský zpěvák, textař, skladatel a multiinstrumentalista. Ve

své tvorbě dokázal osobitě skloubit rock, bigbít, folk a lidovou hudbu.


Vladimír Merta: král zdejších písničkářů, člověk mnoha tváří, hudebník, publicista, spisovatel, filmař, architekt... a především básník a kytarista.

 

Jan Hrubý: český rockový Paganini, spolu s Vladimírem Mišíkem zakládal kapelu Etc, stejně neodmyslitelně je spjat také s Michalem Prokopem (je mimo jiné autorem slavné Bitvy o Karlův most).

Vystupující

Vlasta Redl (CZ) – web

Více informací

Vstupné v předprodeji je ve třech vlnách. Prvních 50 vstupenek je za 450 Kč (360 Kč s NMnM kartou), dalších 150 vstupenek seženete za 500 Kč (400 Kč s NMnM kartou) a posledních 300 vstupenek je za 600 Kč (480 Kč s NMnM kartou).

Na místě bude vstupné za 700 Kč (560 Kč s NMnM kartou).

Pořadatel

Novoměstská kulturní zařízení