Předprodej byl ukončen

Úkryt před bouří –⁠ Řepka zpívá Dylana
KONCERT / Hudba – Blues, Folk / Country, Jazz, Klasika, Pop, Rock, Worldmusic

Úkryt před bouří –⁠ Řepka zpívá Dylana

pátek 1.10.2021 od 20:00
Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

O akci

Působivý recitál na počest letošního jubilanta.

Mlčeli jsme dlouho strachem z neznáma
výřečné mé myšlenky, však němá ústa má
já nepoznal jsem dosud místa bez hany a křivd
a ona řekla: Vejdi dál, jsem tvůj úkryt před bouří

Vybrané kapitoly ze života a díla nejvlivnějšího písničkáře své doby. Od Woodyho Guthrieho přes newyorské kavárny k celosvětové slávě a Nobelově ceně. Nejlepší příklad toho, co znamená tradice.

Americký písničkář Bob Dylan se 24. května 2021 dožil 80 let. Nahlédněte do rozlehlého světa jeho písní a poslechněte si vybrané dylanovky v novém českém přebásnění.

Dojde na hity (Blowin' in the Wind, Shelter from the Storm, Make You Feel My Love), na kousky pro znalce (Dignity, Most of the Time), na novinku z loňského alba Rough and Rowdy Ways (I Contain Multitudes) i na dva zbrusu nové překlady (Mr. Tambourine Man, The Man in Me).

Hrát a zpívat bude Řepka klasicky, tedy sám s kytarou a harmonikou. Tak už dnes Dylana samotného spíše neuslyšíte.

Překlady od Roberta Křesťana jsme už slyšeli, a teď tahle paráda - děkuji za otevření světa Dylana! Výborné! (Zdeněk Vřešťál)

 

 

Jan Řepka | 
Pražský zpěvák a kytarista patří k výrazným hlasům mladší písničkářské generace. Vedle své původní tvorby vycházející z klasické folkové tradice 70. a 80. let uvádí také vlastní překlady písní amerického, německého i francouzského původu (Bob Dylan, Mani Matter, Georges Brassens). V letech 2007-2017 vedl renomovaný hudební cyklus Open Mic Potrvá, v jehož rámci vystoupilo více než 500 různých autorů. Za své poslední album Rozjímání o sendviči byl Řepka v roce 2016 nominován na žánrovou cenu Anděl. Od března 2020 vysílá pravidelné pořady na svém Youtube kanálu. Během 60 epizod v jejich rámci zahrál přes 550 různých písní.

Vystupující

Jan Řepka (CZ) – web

Více informací

www.janrepka.cz

Pořadatel

Kaštan - Scéna Unijazzu