Předprodej byl ukončen

Grandbrothers (DE)
KONCERT / Hudba – Blues, Elektronika, Jazz, Klasika

Grandbrothers (DE)

pondělí 22.11.2021 od 20:00
Jazz Tibet Club, Olomouc

O akci

ORIGINÁLNÍ, PULZUJÍCÍ HUDEBNÍ TVAR, KOMBINUJÍCÍ KOMORNÍ HUDBU, AMBIENT A ELEKTRONIKU

Německé duo Grandbrothers nachází ve své originální tvorbě způsob, jak propojit zvuk klavíru a experimentální elektroniky. Kontrast starého a nového je jasný už z minulosti obou hudebníků. Zatímco Erol je vystudovaný jazzový klavírista, Lucas vyrábí analogové syntezátory.

Poté, co se seznámili na univerzitě v Düsseldorfu, dali Erol Sarp a Lukas Vogel dohromady Grandbrothers, ve kterých provázali svá hudební zázemí a disciplíny. Jejich společný projekt ale překračuje všechny žánrové škatulky. Vytvářejí zvuk, který kombinuje klasické kompozice s moderní, experimentální produkcí a zvukovým designem.

Ve své originální tvorbě tak našli způsob, jak propojit komorní hudbu a ambient s techno beaty. Překvapivě ale nepoužívají žádné syntetické zvuky – Grandbrothers se záměrně omezují jen na zvuky akustického piana, což dává jejich hudbě unikátní charakter. Aby toho dosáhli, vyvinul Lukas nezvyklý systém – sestrojil sadu elektromechanických kladívek ovládaných přes laptop, která rozeznívají nejrůznější části piana. Tento proces umožnil dvojici objevit nové, dosud neznámé zvuky, kterých se konvenčním způsobem hry nedá dosáhnout a které dávají jejich hudbě unikátní zvukový charakter.

Další akce pořadatele

NOVEMBER 2ND - 30. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

Bára Zmeková - 19. dubna od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

Point Of Few - 30. dubna od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

MALIKA TIROLIEN - 19. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

Mark Geary (IRL/USA) | Jazz Tibet Club - 9. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc