Předprodej byl ukončen

1. Slavnostní koncert Mistři klasiky
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika

1. Slavnostní koncert Mistři klasiky

sobota 9.10.2021 od 14:00
Zámek Nový Studenec, Ždírec nad Doubravou

O akci

Dovolte mi, abych Vás co nejsrdečněji pozvala na 1. Slavnostní koncert Mistři klasiky. Koncert se koná v raně barokní kapli sv. Michaela archanděla, která byla do interiéru severního křídla vestavěna v roce 1669. Vnitřní prostor kaple upravovaný v 18. století zabírá plochu dvou sálů a skládá se z oratoře, lodě a půlkruhového kněžiště, jež vybíhá vně budovy. Kaple je velice stará, ale to vůbec nevadí, není zatím opravená. Je ve stavu, ve kterém  byla v roce 2010 předána majitelům. Akustika je však výborná a v budoucnu se  ji snad podaří restaurovat. Moc se na Vás těšíme. Věřím, že společně dáme zámku opět život a budeme se  radovat z každé akce. Krásné podzimní dny Tanellno s.r.o.

https://tanellno.com/

Říká se, že kvalitu prověříte jedině časem. V případě děl, která zazní v podání světově uznávaného Bohemian Symphony Orchestra Prague (v komorním obsazení), lze mluvit o prověření staletími. Poslechněte si světoznámé skladby hudebních velmistrů. Tento koncert je pravidelně uváděn ve Smetanově síni v Obecním domě – jedné z nejvýznamnějších secesních staveb v Praze a zároveň národní kulturní památce a Katedrále sv. Klimenta rovněž v Praze. A nyní právě tento koncert zazáří  i u vás.  Velice sváteční koncert a neobyčejný kulturní zážitek na Zámku Nový Studenec. Na koncertě vystoupí členové Bohemian Symphony Orchestra Prague společně se sólovým sopránem, kteří si pro vás připravili působivý program těch nejznámějších a zároveň nejkrásnějších skladeb.

Sólistka: Noema Erba, česká sopranistka Noema Erba je česká operní pěvkyně působící převážně v zahraničí. Představila se publiku koncerty v Rusku v Moskvě, v Chile v Santiagu de Chile, na Filipínách v Manile, na Taiwanu ve městě Taichung. Vystoupila v mnoha rolích ve Státní opeře Banská Bystrica na Slovensku, v Teatro Verdi v Pise v Itálii, v Divadle J. K. Tyla v Plzni v České republice, na Amman Opera Festivalu v Jordánsku. Dále ve Florencii v Itálii: Forte Belvedere, Basilica Santissima Annunziata. V divadle Ariston i v divadle Centrale v Sanremu v Itálii, v divadle Teatro Moderno v Grossetu v Itálii, atd. V poslední době vystupuje stále častěji také v Praze např. v Paláci Žofín, v Katedrále sv. Klimenta, v Obecním domě.

www.noemaerba.com

 

Sólistka:  Marie Dvorská

Hře na housle se začala věnovat ve čtyřech letech pod vedením svého otce PhDr. Ladislava Dvorského. O rok později se stala žákyní pražské LŠU ve Voršilské ulici ve třídě prof. Zdeňka Vyorala, který ji úspěšně připravil na přijímací zkoušky na Pražskou konzervatoř. Zde byla čtyři roky posluchačkou prof. Václava Snítila, v jehož třídě pokračovala dalších pět let na Akademii múzických umění v Praze. Vzdělání si dále prohloubila dvouletým postgraduálním studiem na Musikhochschule Winterthur Zürich u prof. György Pauka, u kterého později studovala také soukromě na Královské hudební akademii v Londýně.

K jejím největším soutěžním úspěchům patří 1. cena na Mezinárodní houslové soutěži Jaroslava Kociana v Ústí nad Orlicí z roku 1991, kde obdržela již dříve zvláštní ocenění – diplom za interpretaci skladeb Henryka Wieniawského. V letech 1994–1999 se každoročně zúčastňovala Mezinárodní letní akademie „Praha–Vídeň–Budapešť" v rakouském Semmeringu, kde spolupracovala s významnými houslovými pedagogy (Igor Ozim, Eszter Perenyi, György Pauk). O dva roky později získala 3. cenu v mezinárodní soutěži Bohuslava Martinů. V roce 1997 a opakovaně v roce 1998 jí bylo uděleno stipendium do New Yorku na studium v Meadowmount School of Music, kde byla posluchačkou a později i asistentkou prof. Stephena Shippse.

V roce 2003 byla vybrána jako jediná uchazečka z České republiky k účasti na sedmitýdenních mezinárodních mistrovských houslových kurzech Keshet Eilon v Západní Galileji v Izraeli, které jsou pod patronací Maestra Shlomo Mintze. V Izraeli měla možnost se zdokonalit též u Eduarda Grache. V roce 2003 a opakovaně roku 2004 se v Anglii účastnila Londýnských mistrovských houslových kurzů u prof. G. Pauka. V roce 2013 vedla masterclass na hudební škole British School Al Khubairat v Abú Dhabí v rámci koncertního turné České filharmonie do Spojených arabských emirátů.

http://www.dvorska.com/kont.php

 

Bohemian Symphony Orchestra Prague (BSOP) 

Mezi úspěchy orchestru patří například evropské turné s rockovými legendami kapel Deep Purple, Nazareth, Europe, Alice Cooper, Toto, Survivor, Foreigner, Journey, Bonnie Tyler či Hooters. Soubor absolvoval také řadu klasických koncertů ve Francii, Španělsku, Německu, Holandsku a Rakousku nebo turné po Japonsku a Číně. Na české scéně uvádí orchestr mimo jiné řadu abonentních koncertů v Obecním domě v Praze. Spolupracoval i na projektech se švédskou kapelou Sabaton a britskou kapelou Kosheen, 2Cellos, José Carrerasem, The Tenors a dalšími. V současné době připravuje další koncerty se světovou houslistkou Vanessou Mae či zpěvačkou Sarah Brightman či Stjepanem Hauserem (2cellos). Spoustu aktuálních informací a fotek najdete také na facebooku. Bohemian Symphony Orchestra Prague byl založen v Praze jeho současným ředitelem a šéf dirigentem Martinem Šandou. Vysoká profesionální úroveň všech hráčů orchestru je zárukou vynikající zvukové kvality, dokonalé plasticity a interpretování skladeb na nejvyšší stylové úrovni. Díky této skutečnosti má orchestr velmi široký repertoár a interpretuje i nejobtížnější díla, která byla v symfonickém žánru zkomponována. Základní formaci, kterou tvoří 70 hráčů, je možno pro provádění velkých symfonických děl ještě rozšířit, avšak i v této formaci je zachována vysoká interpretační úroveň a dokonalý zvuk orchestru. Pro interpretaci komorních děl lze velikost orchestru naopak zmenšit a zachovat tak autentičnost díla. Vedle standardního symfonického repertoáru spolupracuje orchestr také s významnými instrumentálními a vokálními sólisty a sbory, především pak Bohemian Choir Prague

http://www.bsop.eu/