Předprodej byl ukončen

Festival o těhotenství, porodu a rodičovství
FESTIVAL / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / SOUTĚŽ / ZÁPAS / ZÁVOD / WORKSHOP / LEKCE / Osobní rozvoj / Děti / Sport

Festival o těhotenství, porodu a rodičovství

20. – 25. září 2021 od 16:00
Prostor (Panský dvůr), Boskovice

O akci

Jak děti přicházejí na svět? Jak se na tu velkou událost nachystám? Co mám dělat, aby vše pro- bíhalo podle mých představ? Jak najdu péči, která mi bude vyhovovat? A co bude až tady děťát- ko bude s námi? A co bude dál, až děti povyrostou?
To a mnoho dalšího vám povíme na festivalových besedách. Lektorkami jsou porodní asistentky, dětské sestřičky, duly, laktační poradkyně, jogínky, učitelky a učitelé.

Na své si přijdou těhotné ženy a jejich partneři, rodiče novorozených i odrostlejších dětí, ale třeba i babičky a dědečkové, kamarádi a kamarádky a samozřejmě děti.
Festival se koná v Kulturním a komunitním centru Prostor na Panském dvoře v Boskovicích. V ka- várně Prostor si můžete dát občerstvení a posedět si na zahrádce. V sobotu chystáme dětský program a jarmark

PROGRAM

Pondělí 20.9.

16.00 Beseda s komunitní porodní asistentkou

S Terezou Nožičkovou si popovídáme o tom, jak o Vás, Vaše miminko a celou rodinu v těhotenst- ví, při porodu a po porodu může pečovat komunitní porodní asistentka.


Úterý 21.9.

10.00 Gravid jóga 90 min. lekce se koná v Yogastudiu Boskovice

Gravid jóga přináší budoucím maminkám jednak sílu a rovnováhu, a jednak uvolnění a relaxaci. Pomáhá udržet kondici, zmírnit bolesti zad, najít vnitřní sílu a také psychickou pohodu.

14.00 Jak se rodí v Boskovicích

Kde budu rodit? Jakou péči chci pro sebe a své děťátko? Na co se můžu nachystat? Přijďte si popovídat s porodní asistentkou z boskovické nemocnice o tom, jak se v Boskovicích rodí.

16.00 Poporodní ladní

Proč je důležitá zlatá poporodní hodinka, jak moc je mysl novorozeného děťátka fascinující, co všechno dokáže v prvních minutách po porodu a co je pro nej nejdůležitější v prvních hodinách a dnech? Povídání s dulou Markétou Nedbalovou o bondingu, limbickém otisku a prvním přisátí.


Středa 22.9.

10.00 Vdomý dotek v thotenství a v estinedlí Lekce se koná v Yogastudio Boskovice

S Leonou Koledovou se budeme věnovat opečování maminky a miminka v bříšku a v prvních týd- nech po porodu. Leona Koledová je lektorka masáží pro kojenence, novorozeňátka a těhotné.

13.00 Pánevní dno - uvolnní a posílení

Podíváme se až na dno pánevní, zkusíme se do něj nadechnout a naučíme se jej uvolňovat a po- silovat. Kurz je vhodný pro všechny ženy vyjma těhotných v I. trimestru (v této době pánev i mi- minko potřebuje klid). Vede porodní asistentka Barbora Brzobohatá.

16.00 enská cyklinost

Čtyři ženy v nás - pojďte se seznámit s proměnlivostí během menstruačního cyklu a jak s naší cy- kličností plynout. Také vám představím ekologické menstruační pomůcky a ženskou bylinnou na- pářku. Vede Věra Bulková, dula a laktační poradkyně.

19.00 Film & spiritualita: Kluk na kole Filmový večer s diskuzí v režii evangelického sboru Skrze film nahlédneme do duše dvanáctiletého Cyrila z dětského domova. Kadeřnice Samanta si jej začne brát na víkendy, ale vybudovat vzájemnou důvěru není vůbec snadné. 


Čtvrtek 23.9.

10.00 Kojení a bezplenková metoda

Kojení je přirozené, krásné a láskyplné období maminky a miminka. Povíme si základní věci o ko- jení a seznámím Vás s bezplenkovou komunikační metodou, která s kojením vlastně velmi úzce souvisí. Vede Eva Trtílková, laktační poradkyně přirozeného kojení.

16.00 Léivé estinedlí

Pojďme společně nahlédnout do tajů krásného a láskyplného šestinedělí. Kdo je to poporodní dula a jak může ženu po porodu podpořit v prožití harmonického šestinedělí? Vede Tereza Laibne- rová, poporodní dula, bylinářka, průvodkyně ženstvím a přechodovými rituály.


Pátek 24.9.

16.00 Praktická píprava na porod pro páry

Pokud bude vaším partnerem u porodu váš muž, kamarádka či maminka, připravte se na porod společně. Předám vám teoretické i praktické rady a vyzkoušíte si, co vám před porodem i u poro- du může pomoci. Provázet vás bude dula Markéta Nedbalová.

19.00 Diskuze na téma: Respekt k potebám matky a dítte za kadé situace

Přijďte za námi - dulami, porodními asistentkami, lakatčními poradkyněmi, ženami, které vám do- káží rozklíčovat vaše otázky... Diskuze je otevřena komukoliv, kdo potřebuje ukotvit své emoce před porodem i po porodu... Respekt pro všechny... Těšíme se na Vás...


Sobota 25.9.

Den pro rodinu - venkovní program pro děti, jarmark oblastních výrobců a večerní party!

Přijďte se něco dozvědět a vezměte celou rodinu. Volnočasové centrum Ječmen nachystá pro děti aktivity a vy si ve volném čase můžete povídat, posedět na kávě, nebo nakoupit na jarmarku.

10.00 Práva rodičů a dtí nejen pi hospitalizaci aneb jak bt informovanm rodiem

Každý z rodičů zná, jaké to je, mít obavu o své dítě. A co teprve, když se jedná o jeho zdraví. Pojďme společně probrat rodičovská práva a práva dětí s hlavní tváří projektu „Osvěta rodičů“ s Ágnes Němečkovou.

15.00 Svobodné vzdlávání

Přijďte si poslechnout a podebataovat o tom jaké jsou možnosti svobodného vzdělávání v ČR, jaké máte možnosti v blízkém okolí a jak se na svobodné vzdělávání dívají děti, které si tímto ty- pem vzdělávání prošly.

19.00 Tanzkaffee - DJ Netik - a bude párty!