Předprodej byl ukončen

Cestovatelská Střela 2022
FESTIVAL / KONCERT / PŘEDNÁŠKA / SHOW / VYSTOUPENÍ / Cestování / Outdoor / Hudba / Stand-up / Talk show

Cestovatelská Střela 2022

26. – 28. srpna 2022 od 17:00
Kulturní dům, Dolní Hradiště

O akci

2. ročník cestovatelského festivalu Cestovatelská Střela 2022 zná svůj datum!

Do prodeje jde pouze 150 vstupenek za předprodejovou cenu 399 korun, více vstupenek uvolněno nebude.

I na konci léta 2022 se budete moct těšit na největší hvězdy současné české cestovatelské scény, skvělé kapely, doprovodný program a mraky jídla a pití.

Tak neváhejte a zajistěte si své místo již dnes.

Program:

Pátek 26.8.2022
18:00 - 18:15 Zahájení festivalu
18:15 - 18:45 Slávek Král - Zimní přechod Šumavy
19:00 - 20:30 Travel zvedni zadek show: Jižní Amerika
21:00 - ??:00 The Mordors Gang - kapela

Sobota 27.8.2022
12:00 - 13:15 Jakub Šolc - 1000 mil pěšky přes Balkán
13:45 - 15:00 Jarda Bouzek - Švédskem za polární kruh
15:30 - 16:45 Jiří Kalát - Estonsko
17:15 - 18:30 Martin Mykiska - Po zamrzlé řece do nitra Himaláje
19:00 - 20:15 Nicolette Havlová - Pěšky k branám orientu
20:15 - 20:30 Tombola
21:00 - ??:00 Expres pro každé ucho - kapela

Neděle 28.8.2022
12:00 - 13:15 Mart Eslem a David Surý - Pěšky džunglí do Ztraceného města
13:45 - 15:00 Vojtěch Kameník: Život v Číně
15:00 Zakončení festivalu



Cestovatelské přednášky:

Martin Mykiska - Po zamrzlé řece do nitra Himaláje

Dlouhých osm zimních měsíců je údolí Zanskaru zcela izolováno od ostatního světa. Pouze za nejtřeskutějších mrazů uprostřed zimy se domorodcům na několik týdnů horami otevře kuriózní trasa - zčásti zamrzlá řeka.

Poslechněte si strhující vyprávění Martina Mykisky, který tuto cestu jako jeden z mála Evropanů absolvoval.

 

Jiří Kalát - Estonsko

Estonsko je jednou ze dvou nejoblíbenějších zemí cestovatele Jirky Kaláta. Nějakou dobu zde žil a každý rok se vrací s expedicemi, kterým odhaluje krásy této severské země. 

Ve své přednášce vám Jirka ukáže, proč ho tato země tak okouzlila a co všechno může dnešnímu cestovateli nabídnout.

 

Jarda Bouzek - Švédskem za polární kruh

Švédsko není klasickou cestovatelskou destinací, ale překvapí svou rozmanitostí. Po cestě na sever za polární kruh ukáže cestovatel Jaroslav Bouzek mnoho zajímavých míst a přidá praktické rady pro cestování po této zemi.

Jarda je známý český fotograf, těšit se tak můžete nejen na poutavé vyprávění, ale i na desítky nádherných fotografií z míst, kam se každý nepodívá.

 

Nicolette Havlová - Pěšky k branám Orientu

V létě roku 2021 se příběh Nicolette objevil snad ve všech novinách a internetových denících. Na den dětí se vydala sama pěšky z Havířova do Istanbulu. Její cesta měla i charitativní přesah, protože během cesty vybírala peníze na podporu rumunského Banátu.

Jaké to je, když se mladá žena vydá sama na takhle dlouhou pouť? A vyplnila se proroctví internetových trollů, že Nicolette tuhle cestu nepřežije ve zdraví? PřijĎte si poslechnout jednu z prvních přednášek této mladé cestovatelky. 

 

Jakub Šolc - 1000 mil pěšky přes Balkán

Jakub Šolc je vyznavač dálkových trailů a náročných dobrodružství. Po 820 km dlouhém přechodu Pyrenejí se rozhodl, že chce ujít tisíc mil. Pro tento cíl si v časech koronavirového léta vybral stále ještě divoký, ale zato nádherný Balkán. Naplánoval si trasu vedoucí převážně po trailu Via Dinarica White Trail ze Slovinska až do Severní Makedonie.

Přednáška bude nejen o neuvěřitelné přírodě, chvílích cestovatelské euforie, souboje člověka s přírodou i se sebou samým, ale i o setkáních s místními lidmi či nebezpečnými zvířaty v divočině.

 

Mart Eslem a David Surý - Pěšky džunglí do Ztraceného města

Vydejte se spolu s Martem a Davidem neprostupnou džunglí do kolumbijského Ztraceného města v Sierra Nevada se Santa Marta.

Tam, kde ještě před pár lety vládli narkobaroni, žijí potomci dávné kultury Tairona a ti pro nás mají důležité poselství.

 

Slávek Král - Zimní přechod Šumavy

4 lidi, 3 psi, 6 dní, 100 km, Šumava a spousta sněhu. Že i u nás můžete zažít velké dobrodružství vám ve své půlhodinové přednášce odhalí cestovatel a spoluorganizátor festivalu Slávek Král.

Vydejte se spolu s ním a jeho přáteli na Šumavské hřebeny v době, kdy tam chodí jen málokdo a když už, tak na jednodenní výlety. 

 

Vojtěch Kameník - Život v Číně

Čína je pro mnohé velmi exotickou zemí, kam se nikdy nepodívají. Cestovatel Vojta Kameník zde však strávil celý semestr a Čínu opustil ce stejný týden, kdy se uzavřel Wuhan z důvodu koronaviru.

Jak moc se liší kultura tohoto asijského obra od našich evropských zvyklostí a jak si na to Evropan zvyká? To vše se dozvíte v této skvělé přednášce.

 

Jarda Bouzel a Karel Štěpánek - Travel zvedni zadek show: Jižní Amerika

Neskutečná jízda! Jinak snad ani Travel zvedni zadek show nelze definovat. Originální cestovatelský pořad, který Karel Štěpánek vystřeluje do hlubokého vesmíru zábavy a šílenosti, zatímco Jarda Bouzek ho udržuje v mezích, které jsou posluchači schopni pochopit.

Čeká vás neuvěřitelná zábava zabalená do velkého počtu historek, příběhů a informací o Jižní Americe. Nic podobného jste ještě neviděli, tak si to nenechte ujít.

 

Kapely:

The Mordors Gang

Na páteční Travel zvedni zadek show navážeme kapelou, která roztančí úplně každého. Spojení rocku, funky, punku a rock&rollu nás provede páteční nocí až do sobotního rána.

 

Expres pro každé ucho

Rocková stálice západních Čech. Kapela, která už dlouhé roky plní sály v širokém okolí a je vždy zárukou kvalitní zábavy.

 

Jóga a workshopy dýchání:

  • Pavlína Bínová

Další akce pořadatele

Cestovatelská Střela 2024 Léto - 23. srpna od 18:00 – 25.8., Kulturní dům, Dolní Hradiště