Předprodej byl ukončen

Gaia Mesiah a 2.0
KONCERT / Hudba – Rock

Gaia Mesiah a 2.0

pátek 27.5.2022 od 19:30
Bojiště Trutnov, Trutnov

O akci

𝗚𝗔𝗜𝗔 𝗠𝗘𝗦𝗜𝗔𝗛
Kapela Gaia Mesiah vznikla v roce 2001, kdy se v revivalu Rage Against The Machine potkaly zakládající členky – kytaristka Katka „Morella“ Pelíšková (Žlutý pes) a bubenice Míša Moravcová. Záhy poté našly i frontmanku v podobě Marky Rybin, jejíž hlasový rejstřík a energická pódiová show nemá obdoby. Sestavu posléze doplnil australský baskytarista Josh Stewart a pestrá směsice stylů, která v sobě zahrnovala rock, metal, pop, funky, reggae, latinu, a dokonce i country, si brzy našla své skalní fanoušky.

První eponymní album kapela natočila a vydala svépomocí v roce 2003, o rok později vyšel dvoupísňový singl More Warriors/Black Bridge. V roce 2005, již pod vydavatelstvím Universal Music, následovalo úspěšné album Ocean a v roce 2007 pak Alpha Female, jehož producentem byl známý britský hudebník Jaz Coleman z post-punkových Killing Joke, u nás proslavený mimojiné i rolí v Zelenkově fimu Rok Ďábla. Na jaře 2008 ohlásila Gaia Mesiah pauzu. Během přestávky se všichni členové věnovali dalším hudebním projektům. O osm let později proběhl reunion a po úspěšném comebackovém turné začala kapela pozvolna pracovat na nové desce Excellent Mistake, jež vyšla loni v únoru.

"Excellent Mistake se opět přibližuje svou náladou našemu prvnímu albu Ocean. Proces jeho vzniku je plně vyjádřen i v názvu, protože když zachytíte chybu v muzice a správně si s ní pohrajete, může vzniknout něco opravdu excelentního,” říká kytaristka Morella. „Stejné je to i s desetiletou přestávkou kapely – jsme naplněni novou energií a poučeni ze svých chyb.“ Charismatická zpěvačka Marka Rybin upřesňuje: „Byli jsme schopní dát dohromady během čtyř měsíců barevnou desku, která je autorská ve všech směrech a vystihuje Gaiu přesně tak, jako když poprvé začala nabourávat klidné vody české hudební scény. A hlavně jsme rozhodně nevyměkli!”

𝟮.𝟬
2.0. Tů pojnt ou. Dvě nuly z Vrchlabí, dvě celé nula promile, Eva a Vašek ze sudetského pohraničí. Talentované duo umělců z daleké a exotické Albipolis, objev roku, který zatím nikdo neobjevil. A to je dobře, protože sláva ničí charakter. Dvoučlenná kapela, která ovšem i naživo šlape zcela nevídaně, přináší esenci devadesátých let v kostce: zkreslená kytara, bicí, garážový lo-fi zvuk a seattelská hudební škola: stoner, grunge, metal - od všeho tak akorát, aby to vyděsilo mámu, která vám koupila nástroj a snila o tom, že z vás vyroste nový Valdemar Matuška

Vystupující

Gaia Mesiah (CZ) – web

Více informací

Po skončení koncertu možnost přespání v areálu zdarma. V tepee nebo vlastních vozech.

Na druhý den top snídaně v krásném prostředí areálu Bojiště Trutnov.