Akce byla zrušena

Arakain, Doga, Pavel Urban
KONCERT / Hudba – Rock

Arakain, Doga, Pavel Urban

čtvrtek 16.6.2022 od 18:30
Šapito, Jesenická, Šumperk

O akci

DOGA

Česká rocková kapela DOGA vznikla v roce 1988. Hlavním zakladatelem byl kytarista Roma "Izzi" Izaiáš, který se postupem času stal výraznou tváří kapely a výhradním autorem písní. První album "Doga" natočila kapela v roce 1993. To obsahuje dosud největší hit "Nejsi nevinná". Kapela dodnes vydala 10 řadových alb, jedno Best Of, 3 live DVD a natočila 20 klipů.
 

ARAKAIN

Všechno to začalo na počátku roku 1982 v Praze, ve sklepní zkušebně a okolních pivnicích Strašnic, kdy se z původní kapely Apad oddělili tři amatérští nadšenci, kteří sdíleli stejný hudební názor, ovlivněný právě nastupující Novou vlnou britského heavy metalu. Zpěvák a kytarista Aleš BRICHTA (1959), kytarista Jiří URBAN (1959) a jeho kamarád bubeník Miroslav “TETE” NEDVĚD (1954) spolu vytvořili základ kapely se zvláštním a nesrozumitelným názvem ARAKAIN, který posledně jmenovaný člen v opojení vymyslelaby následně prohlédl a zjistil, že se tak nejmenuje to, co se původně domníval (Koncentrát proti vším a cizopasníkům pod názvem Nerakain se vyráběl až do roku 1984). Název už ale zůstal.

 

Vystupující

Arakain (CZ) – web / web / fb / insta / youtube Doga (CZ) – web / fb / youtube

Více informací

Vzhledem k tomu, že máme rádi divadlo a hudbu, a protože se nám nepodařilo získat prostory v divadle, tak jsme v roce 2019 seděli a vymysleli, že cirkusové šapitó, by mohlo být dobrým prostorem pro konání koncertů a divadelních představení. V dubnu 2019 jsme tedy poprvé šapitó postavili v Praze, a hráli celý měsíc. Rok na to jsme hráli celý měsíc v Nymburce a šapitu jsme dali jméno Nymburské šapitó. Věříme, že je za námi pryč doba covidu a zákazu vystupování, a proto jsem zase sedli a vymysleli Šapito turné 2022. 

www.sapitotour.cz