Předprodej byl ukončen

Terne Čhave a Feri and The Gypsies
KONCERT / TANEČNÍ PARTY / Hudba – Folk / Country, Worldmusic

Terne Čhave a Feri and The Gypsies

pátek 17.6.2022 od 19:30
Bojiště Trutnov, Trutnov

O akci

𝗧𝗲𝗿𝗻𝗲 𝗖̌𝗵𝗮𝘃𝗲
Kapela Terne Čhave představuje na české i evropské hudební scéně zcela jedinečný fenomén. Jako jedna z mála romských kapel se totiž již od počátků, které sahají do 80. let, drží svých romských kořenů, nespokojí se však s nekonečnými variacemi na klasický romský folklór, ale vydává se na svébytnou cestu do různých hudebních oblastí. Jejich vývoj tak směřuje od folku přes world music až po styl, který si příznačně nazvali Rom'n'Roll. Tento přístup jim v roce 2009 přinesl i ocenění Anděl za desku More, love!
(...)
Garantujeme vám, že tento generacemi prověřený příval energie a pozitivních emocí je tím nejlepším lékem na deprese, ať už jarní nebo podzimní. Vždyť na co by nám byly problémy, kdybychom se z nich nemohli vyzpívat nebo vytancovat.
Ať žije Rom'n'Roll!

𝗙𝗲𝗿𝗶 𝗮𝗻𝗱 𝗧𝗵𝗲 𝗚𝘆𝗽𝘀𝗶𝗲𝘀
Výrazný zpěv, flétna a energická rytmika jsou charakteristickými znaky kapely Feri and the Gypsies. Skupina vznikla v roce 2017, její členové ovšem nejsou žádní nováčci, nýbrž zralí hudebníci. Zakladatelem kapely je zpěvák a kytarista Feri Barkoci, který prošel řadou hudebních žánrů od tradiční romské hudby přes swing a jazz až k popu, funky, hip hopu atd. V současnosti se nejvíce zaměřuje na world music, jazz, latinu a gypsy music. Kapelu dotváří zkušení muzikanti z Brna a Mikulova, kteří za sebou mají řadu let působení a stále jsou aktivní v kapelách Rosen trio, Romatino, Terne čhave, Ida Kelarová aj.

Vstup (v předprodeji / na místě / vč. top snídaně):
300,- / 350,- / 480,- Kč

Více informací

Po skončení koncertu možnost přespání v areálu zdarma. V teepee nebo vlastních vozech.

Na druhý den ráno, top snídaně v krásném prostředí areálu Bojiště.