Předprodej byl ukončen

Koňe a prase + Johuš Matuš
KONCERT / Hudba – Rock

Koňe a prase + Johuš Matuš

sobota 12.11.2022 od 19:00
Prostor (Panský dvůr), Boskovice

O akci

Koňe a Prase
Z Valmezu do velkého světa! Hudba mezi dekádami, hudba mezi úšklebkem a srdečným smíchem, kapela mezi stodolou a sídlištěm. Vznikli před bezmála deseti lety a od začátků, kdy trápili banjo i dětský klavírek, se posunuli k ujasněnějšímu výrazu, který ale nezapomíná na původní hravost. V jejich hudbě se potkávají dětská naivita i přesné observace, humor je stejně tak zbraní jako brněním odrážejícím cynismus současnosti. Vyhlížíme nástupce desky Bramborové hity.

Johuš Matuš
Čus držky, vzkázala už před lety výtvarnice a hudebnice Johana Novotná a už tehdy bylo v jejím pozdravu nemalé množství něhy. V nejnovější skladbě Johuš Matuš hostuje i Albert Romanutti z Bert and Friends – což navádí správným směrem poťouchlého, opojného popu, který je zároveň lehce mimózní, ale přesto v pozoruhodném kontaktu s tím, co nás den co den míjí. Doma je stejně tak na AVU jako ve společnosti Ventolina či Midi lidí. Takže na nejlepších adresách pro nevyzpytatelně zábavnou hudbu.

 

Akce je součástí projektu Hudebních cen Vinyla. Projekt Hudebních cen Vinyla se koná za finanční podpory statutárního města Brna, Ministerstva kultury ČR, Jihomoravského kraje, Státního fondu kultury ČR a hlavního města Prahy.

Vystupující

Koňe a Prase (CZ) – fb Johuš Matuš (CZ) – bandcamp

Pořadatel

Unijazz pobočný spolek Boskovice