Předprodej byl ukončen

Atalhos (BR), Tamara
KONCERT / Hudba – Pop, Rock

Atalhos (BR), Tamara

středa 12.10.2022 od 20:00
Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

O akci

“A delight to listen to… reminiscent of The War on Drugs”
ROLLING STONE

“Brazilian band Atalhos is one of the best bands I have come across… something to get completely lost in”
THE LUNA COLLECTIVE

Brazilská skupina ATALHOS ze Sao Paula osciluje mezi dream popem a návykově melodickou psychedelií s kořeny u sedmdesátkového glam rocku, jaký hrával třeba Marc Bolan s T.Rex. Aktuálně přijíždějí na své první turné do Evropy s čerstvým, v únoru vydaným albem  A Tentação do Fracasso (The Temptation of Failure), o jehož finální mastering se postaral respektovaný Greg Calbi, s kreditem spolupráce s Tame Impala, Davidem Bowiem nebo s The War On Drugs.

Reakce pak hovoří o "...snoubení měňavkovitých odlesků The War On Drugs nebo Wild Nothing s naechovanými doteky hudby Bruce Springsteena z 80. let a jemnou velkolepostí Arcade Fire."

Nahrávku vydali u barcelonského labelu Costa Futuro, a vytvářejí na ní snové krajiny jako portály do jiných dimenzí. Kombinace navrstvených kytar, syntezátorů a rytmických smyček spolu se záměrně sentimentálními texty vzbuzuje jak překvapivou přirozenost, s jakou hudba plyne, tak i určitý pocit subtilní majestátnosti.

Spolu s Atalhos zahraje jedne z největších tuzemských senzací poslední doby, "girl-power-sentimental-pop" formace TAMARA, která má aktuálně venku srpnový debut nazvaný Anderson. Ten prý "zachycuje nadšení i zklamání z přátelství a rodinných vztahů, neopětovaných i vyčpělých lásek."



  

Pořadatel

Kaštan - Scéna Unijazzu