Předprodej byl ukončen

Květy & Eturnity
KONCERT / VÝSTAVA / Hudba – Elektronika, Folk / Country, Pop, Punk, Rock, Worldmusic / Umění

Květy & Eturnity

čtvrtek 17.11.2022 od 19:00
Podpalubí, Nové Město na Moravě

O akci

Výroční 17. listopadový večírek v Novém městě na Moravě s kapelami Květy & Eturnity.  Podpalubí se na vás těší.

KVĚTY
Skupina KVĚTY existuje už od začátku tohoto tisíciletí. Po celou dobu se výrazně měnil její zvuk. Od roku 2019 hraje jako quartet, v sestavě posílené o bubeníka Jakuba Kočičku. Ačkoliv je experimentální a hledačská, počet jejích posluchačů se rozrozstl do velmi širokého spektra. Oceňovány jsou silné texty, aranžérská barevnost, brilatní výtvarné řešení obalů desek, živelné koncerty a přítomnost humoru. Kapela odehrála stovky vystoupení, včetně těch zahraničních (Srbsko, Rakousko, Polsko, Francie, Holandsko). Od roku 2004 vydává svoje alba u Indies Scope. Alba jsou vysoce oceňována v anketách různých rádií (Radio Wave, Proglas..). Mezi dalšími cenami získala skupina i cenu Vinyla a také vyhrála třikrát cenu Anděl v žánru Alternativní hudba. Skupina spolupracovala s divadlem DNO, natočila hudbu k rozhlasové hře složila a nahrála písně pro televizní seriál Svět pod hlavou oceněný Českým lvem. Kapela také složila a nahrála hudbu pro celovečerní film Jakuba Šmída "Na krátko".

ETURNITY
Kapela Eturnity vznikla v roce 2000 díky hudebníkům Evě Turnové, Tobiášovi Jirousovi a Davidovi Kabzanovi. V té době tvořila základní zvuk basa, klávesy, bongo a dva minidisky se samply. Celkový zvuk dotvářely vinily dýdžeje Jana Vrby. Od té doby kapela prošla různými obdobími, během nichž vyšlo CD nazvané „Happiness is a learned condition“.
Eturnity nyní hraje v sestavě:
Basa, zpěv: Eva Turnová (Plastic people);
klávesy: Michael Nejtek NTS, David Koller);
kytara: Ivan Manolov (Děti kapitána Morgana);
bicí nástroje: Jan Chalupa (Jananas)
Down beatové skladby ve stylu „heart rock“ pocházejí převážně z dílny Evy Turnové, Dalšími autory jsou například Michael Nejtek a Mejla Hlavsa. Texty jsou od Vratislava Brabence, Vladimíry Čerepkové, Zbyňka Hejdy a Minny Pyyhkally.
Loni vyšlo live CD s názvem „Pojď“.

Vystupující

Květy (CZ) – web

Pořadatel

Novoměstská kulturní zařízení