Předprodej byl ukončen

The ATAVISTS | Plzeň | Anděl
KONCERT / Hudba – Rock

The ATAVISTS | Plzeň | Anděl

čtvrtek 23.2.2023 od 20:30
Anděl Café, Plzeň

O akci

The Atavists jsou česká rocková kapela ovlivněná styly surf a stoner. Vznikli na konci roku 2014 a rychle si našli své místo na české hudební scéně, zejména díky svým energickým živým vystoupením.

Středobodem nezaměnitelného zvuku The Atavists je frontman, kytarista a hlavní songwriter Adam Krofian se svým barytonem v hrdle a ničivými kytarovými linkami. Oporou mu jsou ječící zvuk elektrických varhan a syntetizátoru a tvrdá rytmická sekce.

The Atavists si zajistili místo ve finále mezinárodní bitvy kapel GBOB v Berlíně. Následovala řada vystoupení na významných českých hudebních festivalech a také předskakování slavným norským rockerům Kvelertak.
Na začátku roku 2016 vyšlo debutové album s názvem „Bad Times“, které se těšilo vřelému přijetí kritikou. Později téhož roku otevírali v pražské velké Lucerně pro skotské Biffy Clyro. Druhé album kapely „Lo-Fi Life“ vyšlo v březnu 2018. Za jeho zvuk je odpovědný známý pražský producent Amak Golden (jehož profesní životopis zahrnuje kapely jako Killing Joke, The Damned a mnoho dalších) a obdržela vynikající recenze od tisku i fanoušků.
V roce 2019 The Atavists získali dvě hudební ceny Anděl – Objev roku a Nejlepší rockové album (za Lo-Fi Life). První singl z tohoto alba s názvem Wrong slavil své úspěchy v éteru Evropy2, kde se opakovaně držel jako jednička v žebříčku.
V květnu 2019 si management britské kapely Muse vybral The Atavists jako předkapelu pro pražskou zastávku turné The Simulation Theory 2019 na letišti v pražských Letňanech.
V červenci 2019 pak skupina otevírala legendárním Skunk Anansie v pražském Foru Karlin.

V současné době se The Atavists dostávají do hledáčku zahraničních promotérů a připravují se na turné po zemích střední a západní Evropy. Kromě toho dokončují své třetí studiové album s názvem „Prettier Than You“, které předznamenává první singl „Time“ (release 29. 4. 2022). Album vyjde na podzim.

Vystupující

Atavists (CZ) – fb