Degustační večeře s Romanem Paulusem a Radkem Davidem
čtvrtek 23.3.2023 od 18:00Bistro Paulus, Olomouc
Předprodej byl ukončen
K přípravě tohoto speciálního menu pozval Roman Paulus svého kamaráda a jednoho z nejoceňovanějších českých kuchařů Radka Davida.
Radek sbíral inspirace k práci po celém světě a absolvoval stáže v prestižních michelinských podnicích. Kromě jiného vedl několik restaurací v Kijevě a Praze, třeba proslulou La Verandu nebo Babiččinu zahradu. Nyní pracuje jako kreativní kuchař v nadnárodní gastro společnosti Aramark.
Určitě stojí za to ochutnat jeho speciality. Doprovod dělají jídlům vybraná vína ze známých tratí jižní a západní Evropy.
Amuse bouche
Lobster Prosecco
---
Hovězí tatarák s uzeným žloutkem, lanýžovým krémem, lískovými ořechy a křupavým kmínovým chlebem
Riesling Wolkentanz, Schlossgut Liebieg, Mosel, Německo
---
Vepřová nožička, medvědí česnek, kroupy
Cote & Mer Blanc, Chateau des Bormettes, Provence, Francie
---
Lososový pstruh, okurka, hořčice a koprový olej
Grüner Veltliner KIES, Kurt Angerer, Kamptal, Rakousko
---
Presované kachní stehno a pečené prso, pastinákové pyré, pastinák a kadeřávek
Barbera d´Asti „L´Avvocata“ DOCG, Coppo, Piemonte, Itálie
---
Cremeux z čokolády Gianduja, čokoládová hlína, maliny, malinový gel a křupavé čokoládové boby
Passito O´Dré, Bel Colle, Piemonte, Itálie
Naše bistro má dvě tváře. Každý všední den od časného rána do pozdního odpoledne si u nás dáte výbornou snídani, vyberete z nápaditého obědového menu Romana Pauluse, oceníte kvalitní kávu, snacky, sendviče a dezerty na schůzkách s obchodními partnery, kolegy či přáteli.
O večerech a víkendech nabízíme naše nevšední prostory pro firemní akce, soukromé večírky nebo rodinné oslavy. I my přispějeme svou troškou do mlýna. V následujících týdnech a měsících chystáme pod vedením majitele Romana Pauluse nebo šéfkuchaře Petra Stokláska třeba degustační večeře, školy vaření či zajímavé eventy spojené s uměním a zážitky.