Předprodej byl ukončen

Roman Horký a Kamelot - Psáno na březové kůře
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Worldmusic

Roman Horký a Kamelot - Psáno na březové kůře

sobota 25.2.2023 od 18:00
Zájezdný hostinec U Mohelských, Ketkovice

O akci

Už od dětství, kdy jsem začal jezdit na potlachy a ohně byla mou nejoblíbenější hospodou ta „U Mohelských“ v Ketkovicích. Pamatuji si moc dobře na pana Mohelského staršího, jak mi nosil „zónko“ a stará paní Mohelská měla vždy připravený špičkový maďarský guláš. Řízky smažila v malém kastrůlku na domácím sádle a k němu se podával jedinečný bramborový salát bez majonézy (brambory, ocet, cibule, okurka, hořčice, sůl a pepř). Jak jsem dospěl, nebyl žádný čundr do naší pooslavské krajiny, bez toho aniž bych tuto „domácí knajpu“ se svými kamarády nenavštívil. Když starý pan Mohelský zemřel, převzal otěže hospodského jeho syn Jirka, a pokračoval v otcových šlépějích. S Kamelotem, Trosečníky, T. O. 60. Míle a dalšími trampskými osadami jsme se tam často scházeli a hrávali vedle výčepu u věšáků, a zatímco na kamnech se sušily promoklé battledressy, celty a košile, my čekali na čas, kdy půjdeme do Rapotic na vlak. Tam dřímá i prapůvod vzniku mé písně „Psáno na březové kůře“. Když vyšlo naše první album „Zachraňte koně“, šli jsme tuto významnou událost oslavit právě tam. Stali jsme se miláčky rodiny Mohelských a taky některých ketkovických dívek, které si nás nad ránem rozebraly a ukládaly nás s radostí do svých příbytků. Dokonce i televizní medailon Kamelotu „Duhová cesta“ z roku 1994 se neobešel bez záběrů z ketkovické hospodské zahrádky. Už tehdy jsme s Bůčkem spřádali plány, že bychom v sálku pohostinství odehráli regulérní koncert. Až na letošním Peginovi slovo dalo slovo a se současným provozním Filipem jsme se dohodli na uskutečnění oné hodně zaprášené myšlenky.

Proto v sobotu 25. 2. 2023 Kamelot zahraje a zazpívá na kultovním místě našeho trampského bratrstva. Sál pohostinství je malý a má kapacitu pouhých 200 míst, tak rozhodně neváhejte a zajistěte si vstupenky, tedy pokud chcete s námi „U Mohelských“ prožít tuto významnou událost. Začínáme v 18:00 h. To proto, abyste si během soboty stačili projít některá posvátná místa okolo řeky Oslavy, třeba i ty, o kterých zpívám ve svých písních (Ketkovák, Kavčice, Vydrův Mlýn, Malá skála, Skřipina anebo navštívit nedaleké Rapotice či Lesní Jakubov). Po skončení tohoto koncertu si dáme společně pivo a třeba ještě zazpíváme u věšáků (které tam již nejsou) „Březovou kůru“ a rozezníme ty staré původní parkety, po kterých kráčely odřené pohorky našich kamarádů… Zatím ahoj! Roman

Po dohodě s hostinským Filipem je dohodnuta možnost přespání v sále hostince za symbolický poplatek 100 Kč, se snídaní 250 Kč. Nezapomeňte na vlastní karimatky a spacáky!

Děti do 10 let a doprovod ZTP/P vstupné zdarma.

Vystupující

Kamelot (CZ) – web

Více informací

Zájezdný hostinec U Mohelských, Ketkovice 37, 664 91

Poctivá česká kuchyně zaměřená na svatby, rodinné oslavy, firemní akce apod...

https://www.facebook.com/pohostinstviketkovice

Dne 25.2. pro Vás připravujeme velkolepou akci se skupinou Kamelot. Bude to největší akce tohoto roku a máte se na co těšit.