Předprodej byl ukončen

3. Ecstatic Dance Svitavy
KONCERT / PŘEDNÁŠKA / PŘEHLÍDKA / TANEČNÍ PARTY / WORKSHOP / LEKCE / Hudba – Elektronika, Folk / Country, Spirituální, Worldmusic / Osobní rozvoj / Tanec

3. Ecstatic Dance Svitavy

sobota 11.3.2023 od 15:00
Studio Anahata, Svitavy

O akci

3. ECSTATIC DANCE SVITAVY

Zdravím tě,

možná tě to volá vyzkoušet něco nového a právě proto čteš teď tyto řádky. Miluješ hudbu a tanec, ale už tě nebaví alkohol a prostředí tanečních klubů nebo diskoték. Pak jsi tu správně, protože to máme stejně. Tak se zrodil nápad jít čistou cestou vědomých párty Ecstatic Dance, kde můžeš prožít transformační zážitek
v naprosté svobodě a radosti.


NA CO SE MŮŽEŠ TĚŠIT?

7 hodin hudby
2 DJ's PETR SUBSIST & MARTIN PALLA
Kakaová ceremonie (Guatemala cacao)
Společná meditace
Vzájemné sdílení
Studio ANAHATA

 

CO JE TO ECSTATIC DANCE?

Ecstatic Dance je nový způsob pojetí tance. Vědomý spontánní pohyb bez alkoholu nebo drog v bezpečném prostředí podobně naladěných lidí. Je založený na intuitivním a svobodném projevu, bez potřeby přesné techniky nebo napodobování ostatních. 

Prostě se uvolníte a otevřete vibracím a rytmům, kterými se necháte unášet. Pohybem se uvolňuje napětí v těle a svalech, tím pak dochází léčení nervového systému. Je to velká radost a oslava života, zároveň též svoboda ve vyjádření každého člověka svým jedinečným projevem.

K tomu velice napomáhá ceremoniální kakao - jemná medicína přímo z Guatemaly. Hudba a kakao to je jedinečná léčivá kombinace a nezapomenutelný prožitek, který vede k poznání a uvědomění. Ecstatic Dance tedy není jen o tanci,
ale i o vnitřní práci a sebe-léčení.

 

PROGRAM

15:00 – Otevření prostoru – Ambientní hudba – Seznámení se s ostatními

16:00 – Společný uvítací kruh

16:30 – DJ Petr Subsist – Slow rhythm

17:30 – Kakaová ceremonie vedená Martinem

18:00 – DJ Petr Subsist - Ecstatic Dance

19:30 – DJ Martin Palla - Ecstatic Dance + Didgeridoo a perkuse

21:30 – Závěrečný kruh se sdílením, zklidnění a odpočinek

22:00 – Rozloučení

 


O HUDBU SE POSTARAJÍ

👉🏼DJ PETR SUBSIST hraje jako dj Subsist od roku 1998 a zahrál si na mnoha úžasných místech a velkých pódiích. Dnes s velkým nadšením říká: „Když jsem před dvěma lety objevil filozofii ecstatic dance akcí, mé srdce skutečně poskočilo velkou radostí, na tohle jsem dlouho čekal, tohle jsem dlouho hledal, spojení tolika smysluplných věcí, které miluji, na jednom místě. Pocítil jsem v sobě znovu žár jako dříve, když jsem hudbu objevoval. Opět mohu lidem předávat hudební příběh a nově jako DJ Petr Subsist. Věřím totiž, že vytvořená vlna vibrace vede
k uvolněnému extatickému stavu vědomí a může tě dovést k intenzivnějším prožitkům sebepoznání.“


👉🏼DJ MARTIN PALLA je jedním z hlavních organizátorů Body Mind Spirit festivalu ve Svitavách. Zajímají ho východní nauky, šamanismus, léčivé nástroje, rituály, meditace a zdravý životní styl. Od roku 2005 dobu se věnoval Djingu elektronické hudby, nejdříve techna, minimalu postupně směřoval k melodičtějšímu Liquid Drum & Bassu.

V současnosti je aktivní jako Ecstatic Dance DJ. V roce 2022 založil Ecstatic Dance Svitavy, spolupracuje také s projektem Orlický Ecstatic. Stále objevuje novou inspiraci, při svém hraní hudbu kombinuje s různými etnickými nástroji např. didgeridoo, perkuse nebo tibetské mísy.

„Je to pro mě nová úžasná cesta, která propojuje Djing se hrou na skutečné nástroje - zároveň se spirituálním přesahem. Miluji proces vytváření příběhu prostřednictvím hudby.“

 

KAKAOVÁ CEREMONIE

Kakao – Duch – Dévy Kakaa bylo podle dochovaných artefaktů jedním z nejmocnějších božstev v celé Májské kosmologii. Tradice používání kakaa pro ceremoniální účely se rozšířila přes Guatemalu, střední Ameriku až do části Ameriky Jižní.

Dlouhé roky bylo Kakao ignorováno jako rostlina s léčivými vlastnostmi či rostlina síly, přestože nedisponuje psychedelickými účinky. Pro ceremonie se připravuje speciální druh s vysokým obsahem teobrominu, antioxidantů, celé řady vitamínů a minerálů.

Jeho účinek je velice jemný, otevírá energetická centra, zejména srdce. Pokud je konzumováno s jemností, respektem a jasným záměrem, spojuje s tělem a myslí, s přírodou, usnadňuje naše propojení jak s vnitřním tak vnějším světem. Prostřednictvím otevřeného srdce nám kakao umožňuje slyšet naše pravé já, pracovat s našimi bloky a minulými traumaty, rozpouštět veškerou nahromaděnou negativní energii. Pomáhá nám vnímat, kým skutečně jsme, dozvědět se více o sobě, mít jasněji v tom, kam a kudy chceme v životě jít.

 

OBČERSTVENÍ

Ceremoniální kakao a voda jsou pro vás zdarma. Volně bude na stolech ovoce
a ořechy.
Pokud budete chtít, můžete něco přivézt na společný stůl i pro ostatní a sdílet své dobroty.

 

CO S SEBOU?

Nebo na sebe...doporučujeme pohodlné oblečení, ve kterém se budete cítit při pohybu příjemně. Pokud se hodně potíte, klidně i něco na převlečení.
Podložka na meditaci v leže, pokud vám nevadí ležet na zemi, lze i tak. Hodit se vám bude i vlastní hrneček na kakao, případně láhev na vodu.


PRAVIDLA VEČERA

• tančíme naboso, bez vlivu alkoholu a drog
• v prostoru, kde tančíme nemluvíme
• během večera není povoleno pořizovat fotografie nebo video záznamy

 

KDE TO BUDE?

STUDIO ANAHATA
Purkyňova 2105/65
Svitavy 568 02


VSTUPNÉ

550,- V předprodeji
600,- Na místě (kapacita je omezená na 33 vstupenek)

Děti do 12ti let mají vstup ZDARMA.