Předprodej byl ukončen

Aaron Brooks (US)
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika, Rock, Spirituální

Aaron Brooks (US)

neděle 19.2.2023 od 19:30
Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

O akci

Nová generace Woodstocku, směs progresivního rocku, folku a blues sedmdesátých let v novém kabátu.

Aaron Brooks je americký zpěvák/skladatel z Ohia aktuálně usazený v Mnichově v Německu a bývalý frontman kritikou respektované psychedelické rockové kapely Simeon Soul Charger. Jeho skladatelský styl kombinuje psychedelický rock, folk, country a orchestrální hudbu 60. a 70. let s filmovými aranžemi a temně tematickými texty, kterými se prolínají žal, smrt, kapitalismus a deprese.

V roce 2018 Brooks své první sólové album Homunculus. Na rozdíl od jeho prostých koncertů je to nahrávka aranžérsky bohatá a produkčně propracovaná, a bývá popisována jako eklektická filmová krajina, plná psychedelických a orchestrálních kulis, jemných balad a vícehlasých melodií.

"Osobně zabarvené, autobiografické, společensky kritické a někdy hořké texty jsou třešničkou na dortu tohoto pozoruhodného díla." (Michael Koenig, Hooked on Music)

"Od oblouku Beatles, Pink Floyd, až po megalomanství Muse. Srovnání ale skoro  vždy nevede k ničemu. Protože Aaron Brooks je prostě Aaron Brooks a jeho rukopis je okamžitě rozpoznatelný – za což může nejen jeho charakteristický, emotivní zpěv." (Hand-writtenmag.de)

Aktuálně Aaron Brooks, který už na svých turné zavítal do 25 zemí, přijede jen sám s kytarou a akustickou podobou svých písní. V tomto prostém podání jsou ale ještě emotivnější a procítěnější, než kdy jindy. A opravdu pak o to více ze všeho ční jeho uhrančivý zpěv.

Vystupující

Aaron Brooks (US) – web

Více informací

https://www.aaronbrooks.net/

Pořadatel

Kaštan - Scéna Unijazzu