Předprodej byl ukončen

Priessnitz
KONCERT / Hudba – Pop, Punk, Rock

Priessnitz

sobota 1.4.2017 od 20:00
Klub Mír, Uherské Hradiště

O akci

Kultovní kapela Priessnitz se v rámci úspěšného turné k pravděpodobně definitivně poslednímu albu Beztíže zastaví v sobotu 1. dubna také v uherskohradišťském klubu Mír.

Koncerty jesenických Priessnitz jsou vždy jedinečným zážitkem a v posledních letech se navíc pravidelně chlubí nápisem beznadějně vyprodáno, proto s nákupem vstupenek příliš dlouho neotálejte.

Více informací

Deset let po vydání poslední řadovky Stereo přichází z malebných Jeseníků další dávka syrové uhrančivosti. Zřejmě definitivně poslední studiové album kultovních Priessnitz sklízí nadšené reakce ze strany fanoušků i odborné kritiky. Jedenáct nových písní v produkci Dušana Neuwertha, které kapela dle svých slov skládala "svobodně, beztížně", vyšlo začátkem října a Priessnitz novinku na jaře podpoří také klubovým turné.

“Za sebe cítím, že se vracíme v kruhu na místo činu. Tam, kde jsme před lety s Priessnitz začali, tedy do Jeseníků. Mezitím jsme se rozutekli do světa a je pro nás velmi těžké se scházet ke zkouškám, k tvorbě nových věcí. Je možné, že, až se sem jako dobří holubi jednou vrátíme, možná něco nového vznikne, ale v současné situaci to nevidím,” vysvětluje zpěvák Jaromír Švejdík, proč Priessnitz prezentují album Beztíže jako své definitivně poslední.

“Myslím, že co jsme chtěli říct, jsme řekli, nerad bych, abychom se nějak zacyklili. Momentálně si neumím představit, že třeba za 10 let nahrajeme další album, může se stát, že někteří z nás už budou někde v jiné dimenzi. Ale jak známo, nikdy neříkej nikdy,” dodává druhý zakládající člen kapely, kytarista Petr Kružík.

Priessnitz zároveň přiznávají, že by novinka zřejmě nikdy nevznikla, nebýt filmu Alois Nebel a následného – k překvapení samotné kapely – velmi úspěšného turné a vřelé zpětné vazby od fanoušků včetně častých dotazů na nový materiál.

Nové album Beztíže dali Priessnitz dohromady během posledních čtyř let a následně jej nahráli letos v květnu ve studiu SONO pod dohledem renomovaného producenta Dušana Neuwertha. Poslední fází pak bylo nahrání vokálů, které – opět s Neuwerthem – natočili Švejdík a spol. během začátku léta ve svém domácím studiu.

Více informací: www.priessnitz.com