Předprodej byl ukončen

Mňága a Žďorp
KONCERT / Hudba – Pop, Punk, Rock

Mňága a Žďorp

sobota 15.4.2017 od 20:00
Klub OKO, Havlíčkův Brod

O akci

Mńága je tu 30járů a my slavíme s ní!

Mňága a Žďorp na jaře vydá svou 13. desku Třínohý pes a hned s ní vyrazí na turné.

Více informací

Mňága a Žďorp letos slaví 30 let na scéně. V lednu se zavřela do studia Sono a natočila v produkci Milana Cimfeho své 13. album Třínohý pes. To představí na velkém jarním turné.

„Album jsme připravovali dva roky. V domácím studiu, na koncertech, na soustředěních. Půl roku před nahráváním jsme vyměnili bubeníka a to se pak z hlediska další existence téhle desky a vlastně i naší kapely, ukázalo jako naprosto zásadní. A doufám, že je to na albu slyšet, kurvadrát,” říká se smíchem zpěvák Petr Fiala.

Stejně jako u poslední studiovky Made in China se Mňáze povedlo získat peníze na natáčení pomocí crowdfundingu. Chtěla vybrat 400 000 Kč, ale fanoušci jí přispěli skoro dvojnásobek - přes 777 000 Kč. Kapela tak vedle nového alba vydá ještě reedici debutu Made in Valmez na vinylu a sadu retro triček.

„Nahrávání v Sonu a spolupráce s Milanem Cimfem byla báječná zkušenost. Za celou dobu jsem ve studiu neviděl jedinej kyselej ksicht. Všechno šlo až nepochopitelně dobře. Zvukově se mi deska zdá úplně odlišná od té minulé, ale to už nechám na posouzení milým posluchačům. Vyjde letos v březnu,” dodává Petr Fiala.

Naživo Mňága a Žďorp novou desku představí na jarním turné. To odstartuje 9. března v brněnské Flédě a skončí 22. dubna v Pardubicích. V létě kapelu čekají festivaly a v listopadu a prosinci se s novou deskou vrátí do klubů.