Předprodej byl ukončen

MP Dětem I - Všechny ty zázračné děti
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika

MP Dětem I - Všechny ty zázračné děti

úterý 10.10.2017 od 18:00
Besední dům, Brno

O akci

Všechny ty zázračné děti…

Hudba – projekce – příběhy…
Komponovaný pořad s živými výstupy někdejších účastníků klavírní soutěže Amadeus, ukázkami z dokumentárních snímků České televize Všechny ty zázračné děti a se skladbami W. A. Mozarta, L. van Beethovena, F. Liszta, S. Rachmaninova, G. Gershwina, F. Saye ad.

klavír Jan Vojtek, Jakub Sládek, Anh Pham Hoang, Tereza Marečková, Nura Jahanpour, Markéta Zuziaková, akordeon Radek Tomek j.h. akordeon, moderátor Ondřej En.dru Havlíkscénář a režie Rudolf Chudoba, Filharmonie Brno, dirigent Robert Kružík

Více informací

V roce 1767 koncertoval v Brně jedenáctiletý Wolfgang Amadeus Mozart se svou sestrou. Tento koncert inspiroval vznik mezinárodní soutěže mladých klavíristů Amadeus, které se v roce 2005 zúčastnilo 90 dětí ve věku pěti až jedenácti let. Osm z nich sledoval režisér Rudolf Chudoba nejen na soutěži, ale i v jejich domácím prostředí. Film Všechny ty zázračné děti… (Česká televize, 2005) odhalil jejich výrazné osobnosti
a představy o budoucnosti.
Po šesti letech se Rudolf Chudoba ke stejným dětem vrátil ve filmu Všechny ty zázračné děti… setkání druhé (Česká televize, 2011). Stali se z nich teenageři, kteří ušli dlouhou cestu k naplnění svých snů, ne vždy klavírní a ne vždy hudební. Přesto potvrdili svou originalitu a vytrvalost a užívali si prvních velkých úspěchů.
Co se stalo s oněmi „zázračnými dětmi“ dnes? Chcete vědět, kam je zavedly talent, pracovitost a touha? Mnohé prozradí ukázky z televizních dokumentů Všechny ty zázračné děti z let 2005 a 2011 a nakonec ony samy, na stejném pódiu, které bylo na začátku jejich kariéry.