Předprodej byl ukončen

Lenka Filipová a hosté
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Pop, Punk, Rock, Worldmusic

Lenka Filipová a hosté

pondělí 13.11.2017 od 19:00
KD Čelákovice, Čelákovice

O akci

 

Lenka Filipová a hosté

Lenka Filipová je na české a slovenské kulturní scéně značkou hudební kvality a úspěchu. Její koncerty jsou plné emocí, virtuózních muzikantských výkonů a komunikace s publikem. Právem patří mezi nejžádanější interprety současnosti. V rámci koncertu věnovaného celé řadě úprav věhlasných skladeb pro klasickou kytaru zazní i úpravy lidových písní, šansonu, ukázky keltských skladeb i největší hity umělkyně.

Lenka Filipová studovala na pražské konzervatoři a po té na Mezinárodní hudební akademii v Paříži obor klasická kytara. Dosud vydala 10 řadových alb, 4 klasická kytarová, 3 výběrová alba Best of a akustické DVD/CD LIVE. Většina z nich byla oceněna jako zlatá nebo platinová. Působí také jako autorka hudby a řada jejích skladeb se stala velkými a trvalými hity.
Koncertovala ve všech zemích Evropy, Japonsku, USA a Kanadě, získala Grand Prix na kytarovém festivalu v Nizozemských Antilách, v roce 1997 českou Cenu Grammy a podnikla dvě koncertní turné s Francisem Cabrelem. Hovoří plynně rusky, francouzsky a anglicky. Lenka Filipová byla v roce 2008 hudebním hostem koncertu Céline Dion. V současné době se věnuje hlavně koncertování s projektem Concertino a připravuje další projekty.

 

 

Pořadatel