Předprodej byl ukončen

Malina Brothers a Katka García
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Worldmusic

Malina Brothers a Katka García

středa 21.2.2018 od 19:30
Musilka, Brno

O akci

Malina Brothers a Kateřina García představí na Musilce společné album
Bratři Malinové - Luboš, Pavel a Josef se před osmi lety sešli spolu s dalším náchodským rodákem Pavlem Peroutkou v hudebním projektu, který u nás nemá obdoby. Malina Brothers jsou v tuzemsku považováni za špičku žánrů bluegrass, folk a country. Minulý rok absolvovali úspěšné turné šestnácti koncertů po USA, natočili dvě řadová alba a právě vyráží na turné s novou deskou, na kterou přijala pozvání zpěvačka česko-španělského původu Kateřina García.

Zpěvačka Kateřina García je považována za jednu z nejvýraznějších osobností irského zpěvu u nás. Narodila se v Praze, vyrůstala v Barceloně a nyní žije v Dublinu. Od roku 2001 spolupracuje s Lubošem Malinou (Druhá Tráva). Obě alba jejich společného projektu Garcia byla nominována na žánrové ceny Anděl. Mimo to spolupracovala s řadou muzikantů napříč hudebními žánry (Robert Křesťan a Druhá Tráva, Pavel Bobek, Steve Walsh, Alan Doherty a další). Zajímavostí je i rodová linie Kateřiny García, jakožto pravnučky malíře Alfonse Muchy. Kateřina je hispanistka a v současné době přednáší na Department of Hispanic Studies, Trinity College Dublin. 

Více informací

Minulý rok nazkoušeli Malina Brothers s Kateřinou García několik písní ke společnému vystoupení ve Strážnici. "Výběr písniček, barvy vokálů a energie Katky nás tak nadchla, že jsme začali uvažovat o společné desce. Po řadě e-mailových korespondencí se nám podařilo dát s Katkou dohromady několik adeptů. Vyšel nám z toho citlivý mix irské muziky, bluegrassu a western-swingu. Tedy všeho, na čem jsme odmalička vyrůstali. Bylo jasné, že s tím musíme do studia." říká kytarista Pavel Malina. 
Na novém albu uslyšíte písně od východočeského rodáka Mirka “Skunka“ Jaroše jako Ben Foster nebo Já ji měl rád, které nebyly doposud nikde vydány, veselou Moll Dubh v irštině, baladickou Banks of the Ohio, výpravnou instrumentálku Zlatá éra od Luboše Maliny, nebo autorské písně Pavla Peroutky a Pepy Maliny. 
„Natáčelo se na horské chalupě v Jizerských horách. Inspirativní prostředí a pohoda při nahrávání pro nás byla velmi důležitá a doufáme, že ji posluchači z nové desky pocítí a bude se jim líbit“, dodává banjista Luboš Malina.

Pořadatel

Kulturní středisko Omega