Předprodej byl ukončen

Kvelertak (NOR)
KONCERT / Hudba

Kvelertak (NOR)

úterý 3.4.2018 od 20:00
Fléda, Brno

O akci

Temné severské běsnění, řezavé kytary, agresivní bicí, vikinský řev a zpěvák s vycpanou sovou na hlavě. 
Norští hardrockoví neurvalci Kvelertak jsou schopni rozpoutat temnou živelnou jízdu. Úderné skladby v norštině, které jsou výsledkem kombinace rock'n'rollu nasáklého black metalem a punk rockem, jim zajistili pozici jedné z nejoceňovanějších kapel tvrdé muziky současnosti. Vloni vydali nové album Nattesferd, které vám představí naživo.

Více informací

Název posledního alba Nattesferd v překladu znamená Noční putování. Zpěvák Erlend Hjelvik říká: ,,Myslím, že to celkem dobře popisuje všechny skladby vcelku. Deska je taková pouť a texty jsou pěkně temné, takže to funguje. A taky mi to připomíná nejlepší desku Rush – Fly By Night—Noční let!”

https://www.facebook.com/Kvelertak/ 

http://kvelertak.com/

https://www.youtube.com/user/kvelertak 

https://open.spotify.com/artist/0VE0GTaTSeeGSzrQpLmeb9 

Úspěch kapely dokazuje i jejich uznání od respektovaných hudebních médií. Rolling Stone umístil jejich druhé album Meir na #2 ve své hitparádě 20 Best Metal Albums of 2013 a jmenoval Nattesferd jedním z 25 nejočekávanějších metalových alb roku 2016. Pitchfork, Spin, The Quietus, Decibel, BBC Music a další servery a časopisy pěly na kapelu ódy. Kvelertak předskakovali v Norsku Foo Fighters, mezi jejich fanoušky patří Metallica a hráli například se Slayer, Mastodon, Gojirou a Anthrax.

Skupina vznikla v roce 2007 ve Stavangeru. Skládá se ze šesti členů - zpěvák Erlend Hjelvik, kytaristé Vidar Landa, Bjarte Lund Rolland a Maciek Ofstad, baskytarista Marvin Nygaard a bubeník Kjetil Gjermundrød. První album Kvelertak vydali v roce 2010 prostřednictvím norského vydavatelství Indie Recordings. V Norsku získalo album ocenění Zlatá deska za prodej více než 15 000 ks.

V březnu roku 2011 získala skupina dvojnásobné domácí hudební ocenění Spellemannprisen v kategoriích „Nejlepší nováček“ a „Nejlepší rocková skupina“. Píseň Mjød byla použita jako hudební podklad závěrečných titulků ve filmu Lovec trolů.

Druhé studiové album Meir získalo další ocenění Spellemannprisen v kategorii Metal.

 

Pořadatel