Předprodej byl ukončen

Shilpa Ray (USA)
KONCERT / Hudba – Blues, Folk / Country, Jazz, Klasika, Pop, Punk, Rock, Worldmusic

Shilpa Ray (USA)

neděle 22.10.2017 od 20:00
Jazz Tibet Club, Olomouc

O akci

„Shilpa Ray je jedním z největších fenoménů, které jsem zaznamenal za dlouhou dobu, má před sebou velkou budoucnost!" Nick Cave

Shilpa Ray prvně vystoupila v České republice v roce 2013 jako host pražského koncertu Nicka Cavea, který na její adresu nešetří chválou.

Přestože vyrůstala v New Jersey v rodině indických imigrantů, nepodlehla zpěvačka a hráčka na harmonium jen kouzlu vlastní kultury, inspirovali ji The Velvet Underground, Patti Smith nebo Blondie či Dresden Dolls. První úspěch zaznamenala s projektem Shilpa Ray and Her Happy Hookers. Její koncertní spolupráce s Nickem Cavem začala záhy po rozpadu Happy Hookers a brzy vyšla první společná nahrávka – Pirate Jenny. Známá píseň Kurta Weilla a Bertolta Brechta z Třígrošové opery se objevila na kompilačním projektu Rogue’s Gallery a Shilpa Ray za doprovodu Nicka Cavea a Warrena Ellise excelovala.

Na koncertě představí newyorská diva nové album Door Girl. Inspiraci na něj nasbírala v letech, kdy pracovala jako trhačka lístků v klubu Pianos na Lower East Side. Na základě tamních zkušeností komentuje s vrozenou břitkostí a odvahou společensko politické dění v Americe, tentokrát – vzhledem k událostem v posledních měsících – ještě ostřeji než kdy dříve. Nezapomíná přitom na podvratný smysl pro humor a ironii. Patřičně břitký je rovněž zvuk nahrávky, naléhavý intenzívní Shilpin zpěv ženou dopředu hutné rockové podklady její nové doprovodné skupiny. 

Více informací

http://shilparay.net