Předprodej byl ukončen

Robert Křesťan & Druhá Tráva
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Pop, Worldmusic

Robert Křesťan & Druhá Tráva

sobota 28.7.2018 od 19:30
Restaurace U Letců , Hradec Králové

O akci

ROBERT KŘESŤAN A DRUHÁ TRÁVA

Historie

Skupinu Druhá tráva založili v roce 1991 Robert Křesťan a Luboš Malina po svém odchodu od Poutníků. Druhou trávu charakterizují dva výrazné znaky - autorská a interpretační výjimečnost zpěváka, textaře a překladatele Roberta Křesťana a mimořádná instrumentální zdatnost ostatních členů skupiny.

Kapela Druhá tráva byla hned od svého vznikuřazena mezi špičku na folk & country scéně nejen v České či Slovenské republice. Přestože bývá často označována jako bluegrassová, už od počátkuexistence mixuje více stylů. Bluegrass odkazuje spíše na předchozí angažmá několika členů skupiny u brněnských Poutníků. Druhá tráva dosud vydala 18 alb v Čechách i USA a je několikanásobným držitelem ocenění APH Anděl v kategorii Folk a Country. Kromě toho někteří členové kapely realizují i své sólové nahrávací projekty – banjista Luboš Malina už má na svém kontě čtyři CD a dobristovi Luboši Novotnému bylydoposud vydány dvědesky. Zahraniční zkušenosti a spolupráce Jako jedna z mála českých kapel pravidelně každý rok absolvuje turné po Spojených státech amerických s velice příznivým ohlasem. Ve výčtu významných zahraničních interpretů, se kterými Druhá tráva spolupracovala

či spolupracuje, nechybí takové osobnosti jako je Peter Rowan, Tony Trischka, Davey Spillane, Andy Owens nebo Charlie McCoy. Skupina Druhá tráva hraje v současné době ve složení:Robert Křesťan - sólový zpěv, mandolína, kytara

Luboš Malina - banjo, irské píšťaly, tenor saxofon, vokály

Luboš Novotný - dobro, lap steel, vokály Emil Formánek - kytara, mandolína, vokály

Tomáš Liška – kontrabas, basová kytara

Kamil Slezák - bicí, perkuse, cajon

Rok 2016 - DRUHÁ TRÁVA SLAVÍ 25 LET!

Předníčeská kapela Druhá tráva, která se během let odchýlila od původního moderního bluegrassu k nadžánrovému výrazu, slaví čtvrt století na scéně. Rok oslav odstartovala vydáním kompletu DVD/CD/zpěvník nazvaném In Concert, které bylo příznivě přijato jak posluchači, tak i kritikou.

Aktuální koncertní program Druhé trávy zahrnuje průřez tvorby Roberta Křesťana z celé doby existence skupiny s důrazem na skladby z nejnovějších studiových alb Pojďme se napít, Marcipán z Toleda, Shuttle to Betlehem a 1775 básní Emily Dickinsonové.

 

Více informací

Více informací najdete na:

www.druhatrava.cz

www.facebook.com/druhatrava