Předprodej byl ukončen

100 let Republiky
KONCERT / Hudba – Pop, Rock

100 let Republiky

neděle 28.10.2018 od 15:00
Lucerna - Velký sál, Praha

O akci

Pojďte oslavit 100 let Republiky bigbítově!

28. října 2018 proběhne ve Velkém sálu pražské Lucerny koncert na oslavu 100 let založení Československé republiky. Na jednom podiu se u této příležitosti sejdou legendy české rockové scény Pražský výběr, David Koller, Vladimír Mišík a ETC… ve společném vystoupení s Ivan Hlas Triem, Michal Pavlíček & Načeva, Vltava a Garage & Tony Ducháček.

 

Vystupující

Pražský výběr (CZ) – web / fb David Koller (CZ) – web / web Vladimír Mišík (CZ) – web Ivan Hlas (CZ) – web Michal Pavlíček (CZ) – web Vltava (CZ) – web / fb Garage & Tony Ducháček (CZ) – web Monika Načeva (CZ) – fb

Více informací

Hlavním hostem večera bude Pražský výběr. Skupina založená r. 1977 vystoupí v původní sestavě Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Vilém Čok, Klaudius Kryšpín a Jiří Hrubeš, stálým hostem skupiny je Dj Roxtar. V rámci jejich vystoupení zazní průřez skladeb především z alb Straka v Hrsti, Pražský Výběr a Běr. Legenda 80. let, která do socialistického Československa přivedla Novou vlnu pomocí hravých, bizarních, geniálních a v každém případě nenormálních vystoupení. „Odvaz, sranda, recese, crazy humor, ironie a nadsázka.“ (citace z knihy Excentrici v přízemí) – nejlepší charakteristika tohoto bandu.

David Koller, respektovaný český muzikant, se též připojuje k oslavám 100 let Republiky. Autor a interpret mnoha hitů patří k významným muzikantům střední generace českého rocku. Proslavil jako lídr rockové skupiny Lucie, řadu skvělých alb a písní poslal svým fanouškům také na sólové dráze. Jeho poslední deska ČeskosLOVEnsko získala mnoho cen včetně Anděla. Na podzim 2018 vydává nové album s Lucií.

Klasici rockového písničkářství Vladimír Mišík a Ivan Hlas se na podiu propojí nejen pro příležitost oslav 100 let Republiky (vyrážejí totiž na společné turné po městech ČR a Slovenska). V kombinovaném setu v pražské Lucerně bude Vladimír Mišík doprovázen svojí domovskou kapelou ETC a představí kromě průřezu tvorbou a největšími hity i písně ze zatím posledního alba Ztracený podzim (2010). Ivan Hlas se po letech navrátí k bigbítu – kromě stabilních spoluhráčů ze sestavy Ivan Hlas Trio (kytaristy Norbiho Kovacse a violoncellisty Olina Nejezchleby) jej doprovodí i muzikanti kapely ETC. Současná sestava kapely ETC: Jiří Veselý (basa, akordeon), Pavel Skála (kytary), Petr Pokorný (kytary), Jiří Zelenka (bicí), Vladimír Pavlíček (housle).

Garage – mohykáni naší hudební a undergroundové scény s charizmatickým zpěvákem Tony Ducháčkem. Co je potřeba říct víc? Kapela vznikla v r. 1979, v současné sestavě (Tony Ducháček – zpěv, Jarda Kvasnička – bicí, Honza Macháček – kytara, zpěv, Robert Jína – sólová kytara, David Fikrle – baskytara, Jarda Jeřábek – sax) spolu hraje s výjimkou bubeníka od r. 1993. Kdo pamatuje jejich koncerty v klubu Na Chmelnici, ví, že byly legendární. V tomto bodě můžeme ujistit, že jejich hudba má pořád grády, neztratila nic ze své síly.

Vltava je považována za jednu z nejoriginálnějších kapel na české hudební scéně. Toto přízvisko si vysloužila nejen neobvyklou poetikou mnohoznačných textů, ale také svým zcela nezaměnitelným hudebním stylem, který dokonale souzní s charismatickým hlasem zpěváka, kytaristy, básníka a herce Roberta Nebřenského. Produkci Vltavy nejstručněji vystihuje slogan „Česká poezie - světová hudba“. Koncerty skupiny jsou proslulé uvolněnou atmosférou, prostorem pro improvizaci a skvělými instrumentálními výkony. S návratem dechových nástrojů nabídne Vltava svůj původní legendární sound a představí aktuální skladby z alba „Čaroděj“, ale nebudou chybět ani ikonické hity „Prasátko“, „Bezvadnej chlap“ nebo „Marx Engels Beatles“! Sestava: Robert Nebřenský – zpěv, kytary; František Svačina – klávesy, akordeon, Tomáš Uhlík – baskytara; Ondřej Klímek – dechové nástroje a Ondřej Pomajsl  - bicí.

Program celé akce otevře v 15 hodin vystoupení Michala Pavlíčka s Monikou Načevou. Akustický gig Načeva + Pavlíček je postaven společné hudební spolupráci od roku 1993 a zazní i aktuální skladby z posledního CD. V tomto pojetí nejvíce vyzní silné texty Jáchyma Topola, otevřený emocionální výraz Načevy a Pavlíčkova nezaměnitelná kytara. Monika Načeva je žena mnoha tváří. Vždycky se na chvíli ztratí, umlčí hlas, aby mohla za čas vyrazit dech novou tváří svého hudebního projevu. Její aktuální muzikantská podoba, kterou sdílí s Michalem Pavlíčkem, autorem velké části skladeb, je krásná, plná pocitů a zároveň neskutečně silná a razantní.

Nenechte si ujít!

 

Pořadatel