Předprodej byl ukončen

Víš přece, že neslyším, když teče voda
DIVADLO / Představení

Víš přece, že neslyším, když teče voda

neděle 4.3.2018 od 19:00
KC Semilasso, Brno

O akci

VÍŠ PŘECE, ŽE NESLYŠÍM, KDYŽ TEČE VODA

 Autor: Robert Andrerson  Režie: Pavel Háša  Délka: 135 min.

 Účinkují: Petr Nárožný, Václav Vydra, Naďa Konvalinková, Libuše Švormová, Dana Morávková, Eva Janoušková, Jiří Ptáčník .

Tři příběhy (Poznání šokem, Stopy holubic, Já jsem Herbert), které nám autor líčí, jsou velice směšné, ale velice lidské. V jistých obměnách mohou potkat každého z nás.  O čem pojednávají jednotlivé příběhy?

V prvním - Poznání šokem - řeší ředitel divadla (Petr Nárožný) s avantgardním autorem (Jiří Ptáčník) v době vzniku hry (1967) choulostivý záměr uvést na scénu nahatého chlapa. Ředitel chce dokázat, že nenajdou herce, který by si takovou roli chtěl zahrát, ale připlete se do toho ke všemu odhodlaný šmírák a aby dostal šanci, je ochoten udělat cokoli (Václav Vydra).  

Ve druhém - Stopy holubic - řeší unavený manželský pár (Jana Brejchová a Jiří Ptáčník) s prodavačem nábytku (Václav Vydra) problém odděleného lože, dokud se k tomu nenachomýtne mladá samička (Dana Morávková), která zatím touží po loži společném.

Poslední - Já jsem Herbert - je divácky vděčným zážitkem: dialog věkem již popleteného páru, zapomínajícího nejenom co řekli před okamžikem, ale přimíchávajícího do rozhovoru jména a milenecké historky, které prožili s někým jiným. Publikum získává  explukovnicky zdravě natvrdlý Petr Nárožný.