Předprodej byl ukončen

Květy
KONCERT / Hudba – Pop, Rock

Květy

pátek 6.4.2018 od 20:00
Kavárna Kraft, Hradec Králové

O akci

Květy po delší době opět v Hradci Králové!

Tentokrát v nové sestavě (Martin E. Kyšperský - zpěv, kytary, elektronika, Aleš Pilgr - bicí, elektronika, zpěv a Ondřej Kyas - klávesy, synth-bass, elektronika, zpěv) a se zvukem posunutým lehce do elektroniky. Těšit se ale můžete i na "staré dobré hity", pokud se to tak u alternativně experimentální kapely dá nazvat.

Kapela Květy existuje už od začátku tohoto tisíciletí. Po celou dobu se výrazně měnil její zvuk. Počínaje rokem 2016 hraje v nové sestavě, zaměřené více na elektroniku. Ačkoliv je experimentální a hledačská, počet jejích posluchačů se rozrostl do velmi širokého spektra. Oceňovány jsou silné texty, aranžérská barevnost, brilatní výtvarné řešení obalů desek, živelné koncerty a přítomnost humoru.

Kapela se časem dostala do mnoha zemí (Srbsko, Rakousko, Polsko, Francie, Holandsko). Od roku 2004 vydává svoje alba u Indies Scope. Téměř za všechna byla nominována na cenu Anděl, třikrát (2006, 2009, 2015) také cenu získala. Alba jsou vysoce oceňována v anketách různých rádií (Radio Wave, Proglas ad.). Mezi dalšími cenami získala skupina i cenu Vinyla. Skupina spolupracovala s divadlem DNO, natočila hudbu k rozhlasovým hrám v režii Radima Nejedlého. Na zakázku vzniklo i mnoho skladeb na různá kompilační alba a projekty.

Support and more info TBA.