Předprodej byl ukončen

ABBA Revival se skupinou ABBACZ
KONCERT / Hudba – Pop

ABBA Revival se skupinou ABBACZ

neděle 11.11.2018 od 18:30
Hlavní sál Hotelu International****, Praha

O akci

Zažijte skvělou show v podání 8 hudebníků skupiny ABBACZ !

2x 45 minut + přestávka, veškerá hudba 100% live v unikátním prostoru hlavního sálu Hotelu International.

Česká skupina ABBACZ z Prahy vám přiveze show a energii! Zakládá si na perfektním provedení hudby a na dokonalém nastudování jednotlivých partů, zvuků a aranží. Devizou kapely je především 100% živé hraní, bez jakýchkoliv podtáček či základů a energická show podpořená nesmrtelnými hity skupiny ABBA. ABBACZ znamená drive, tah a pohyb na pódiu. Dokonalá show je podtržena nejen originálními kostýmy, ale také tanečními choreografiemi, skupina s úspěchem vystupuje nejen v ČR, ale i v Německu a ve Skandinávii.

Miloš Skalka (dj a moderátor): "Při nejrůznějších příležitostech jsem už slyšel hodně verzí skupiny ABBA, ale ABBACZ se svou živou produkcí patří v tomto žánru nepochybně k tomu nejlepšímu."

VÝBĚR TOHO NEJLEPŠÍHO CO ABBA NABÍZÍ:
WATERLOO – ROCK ME – MONEY MONEY MONEY – CHIQUITITA – RING RING – ONE MAN ONE WOMAN – FERNANDO – TAKE A CHANCE S.O.S. – LAY ALL YOUR LOVE ON ME – MAMMA MIA – VOULEZ-VOUS – ONE OF US – HONEY HONEY – DANCING QUEEN – ON AND ON AND ON – I´VE BEEN WAITING FOR YOU – THE WINNER TAKES AT ALL – SUPER TROUPER – DOES YOUR MOTHER KNOW – GIMME GIMME GIMME – THANK YOU FOR THE MUSIC

HUDEBNÍ UKÁZKA

Více informací

Hotel International****

Neodmyslitelným symbolem pražských Dejvic je hotel Internacional****, který se stal nejen ikonou architektury socialistického realismu a vlajkovou lodí komunistického režimu, ale i ústředním motivem Hřebejkova muzikálu Šakalí léta zasazeného 50. let 20. století. Objekt je též národní kulturní památkou. 

Lomonosova univerzita nebo Sen šíleného cukráře - takové přezdívky si za uplynulých 50 let stavba vysloužila. Tu první naprosto oprávněně, neboť pražský hotel skutečně vypadá jako moskevský originál. I oficiálních názvů má hotel několik - vedle Internacionálu, jak se mu nejčastěji říká, se jmenoval také Družba, Hotel Čedok, po revoluci Holiday Inn a nyní nese název Crowne Plaza.

Pozoruhodná šestnáctipatrová budova podle návrhu architekta Františka Jeřábka vznikala v letech 1952 až 1954 na základě rozhodnutí tehdejšího ministra obrany a zetě Klementa Gottwalda v jedné osobě, Alexeje Čepičky - podle něj se hotelu někdy říká rovněž Čepičkův barák.

Traduje se historka, podle které si Čepička myslel, že se slavnostního otevření zúčastní sám Stalin, a proto nechal středovou budovu oproti originálu zvýšit o dva schody, aby se na schody ve vstupní hale vešlo všech 44 tehdejších generálů.

Stavba sestává ze dvou nižších křídel a ústřední nejvyšší budovy vyhnané do arkády s patnáctitunovým kalichem, špicí a železnou zelenou hvězdou. Pozoruhodný není jen honosný exteriér hotelu, ale také jeho interiér.

Vedle pokojů a dalších místností byla v budově vystavěna také zimní zahrada uzpůsobená i pro tropické rostliny, protiatomový kryt či vyhlídkové terasy. Budova byla vevnitř bohatě vyzdobena - malbami, sgrafita, freskami a gobelíny, nechyběla ani nástěnná mozaika nebo skleněné reliéfy.

Při rekonstrukci v 90. letech byl protiatomový kryt přestavěn na šatny učňů a zaměstnanců hotelu, velkou část původního zařízení se však podařilo uchovat, obzvláště pak vybavení z ušlechtilého dřeva nebo mramoru.

Výzdoba

Na vnitřní výzdobě hotelu se podíleli malíři: C. Bouda (taktéž gobelíny), W. Nowak a J. Gruss, prof. Ullman, prof. Novák a sochaři Kodým, Hojerová a Sedlecká. Nástropní malby jsou zase zásluhou umělců Kumpána, Solara a Liškové. Dále nesmíme opomenout nástěnnou mozaiku od Maxe Švabinského. Ve třetím patře jsou k vidění skleněné reliéfy s historickými náměty od Brychtové a Dostrašila.

Krásná dveřní držadla, která bylo možné obdivovat na všech vstupních dveřích, v originálním tvaru datlů z mosazi, již bohužel zmizela v nenávratnu.

Během rekonstrukce se podařilo zachovat poměrně značnou část původního zařízení, zvláště v reprezentačních prostorách - zařízení z ušlechtilých druhů dřev a mramoru, část mobiliáře, vše v duchu socialistického realismu.

Stavba

Budova má 16 pater, celková výška je 88 m, vlastní budova měří 67 m. Původní protiatomový kryt, v jehož největší části bylo možné přežít 2 týdny v osazenstvu 600 osob, byl přeměněn na šatny zaměstnanců a učňů.

Kalich váží 15 tun, jeho výška je 10 m, květ kalichu měří: 4,3 m šířka a 3,8 m délka.

Další akce pořadatele

HVĚZDY SWINGU v Pardubicích - 21. dubna od 18:30, Evangelický kostel , Pardubice

Beatles 3 a ABBA klasicky - 6. června od 19:00, Jeruzalémská (Jubilejní) synagoga, Praha

Varhanní koncert se sopránem a trubkou - 15. května od 18:30, Husův sbor Vršovice, Praha

BEATLES 3 a ABBA klasicky - 20. října od 18:30, Betlémská kaple Plzeň, Plzeň

Adventní koncert - české a světové koledy - 1. prosince od 18:30, Betlémská kaple Plzeň, Plzeň

BEATLES 3 a ABBA klasicky - 13. října od 18:30, KD Metropol - Malá scéna, České Budějovice

Slavné filmové melodie - 10. listopadu od 18:30, KD Metropol - Malá scéna, České Budějovice

Slavné FILMOVÉ MELODIE v Ústí nad Labem - 19. září od 19:00, Kostel apoštola Pavla, Ústí nad Labem

Filmová hudba - nejen české a světové filmy - 2. listopadu od 18:30, Adalbertinum, Velký sál, Hradec Králové

Filmová hudba - nejen české a světové filmy - 17. září od 19:00, Jeruzalémská (Jubilejní) synagoga, Praha

Beatles 3 a ABBA klasicky - 3. listopadu od 18:30, Evangelický kostel , Pardubice

Pořadatel

Koncertní společnost FIDELIO, s. r. o.