Předprodej byl ukončen

Turbo a Kern
KONCERT / Hudba – Rock

Turbo a Kern

středa 31.10.2018 od 19:30
Sono Centrum, Brno

O akci

Dvojkoncert českých legend v Brně!

Středa 31.října 2018 v brněnském Sono Centru bude patřit příznivcům české rockové muziky. Vystoupí zde totiž dvě léty prověřené skupiny – Turbo a Kern

Kapely se na české hudební scéně pohybují od počátku 80. let a jejich tvorbu ovlivnili poprockoví velikáni té doby. V Brně odehrají strhující koncerty, na nichž nebudou chybět všechny největší hity obou skupin. 

Vystupující

Turbo (CZ) – web Kern (CZ) – web

Více informací

Skupina Turbo, kterou v současnosti tvoří Míra Chrástka, Jirka Lang, Petr Šťastný a Martin Laul, již v Sono Centru vystupovala v roce 2016 při příležitosti oslavy 35 let své existence a zároveň předskakovala glamrockovým Slade. Co čekat od jejich vystoupení? „Na letošek určitě obměníme playlist, kde pochopitelně nesmrtelné stálice typu Láska z pasáží, Díky já jdu dál, Hráč a Chtěl jsem mít, zůstanou i nadále. S tím zbytkem se bude hýbat. Možná přibudou novinky, zbrusu nové songy,“ uvedl Míra v rozhovoru pro Musicgate.cz začátkem tohoto roku. 

Pro pětičlennou formaci Kern je rok 2018 rokem jubilejním. Kern totiž letos slaví 40 let na scéně.Při této příležitosti píše na kapelním webu Sláva, služebně nejstarší člen Kernu: „Z toho titulu jsme se rozhodli pro vydání "nového" CD. Ty úvozovky proto, že na něm nebudou nové věci (snad kromě jedné výjimky), ale takový letmý výběr z tvorby kapely za těch XL roků. Lidově řečeno nově nahraný "starý dobrý vály". Chceme tím vzdát hold všem muzikantům, kteří v kapele působili, a to nejen v dobách její slávy, ale i v nelehkých dobách prapočátků, neboť každý z nich zanechal v kapele kus svého života a někteří i otisk své duše.“

Novinkou v kapele je personální změna na postu hráče na baskytaru, přičemž bychom spíše měli říct hráčky. V lednu 2018 do kapely vstoupila historicky první žena, Iva Pospíšilová. V Sono Centru se tedy představí v sestavě: Michal Konečný, Iva Pospíšilová, Karel Vodička, Sláva Karásek a Robi Křupka. 

Další akce s vystupujícími

Slavnosti piva pod komínem 2024 - 23. května od 12:00 – 25.5., Pivovar Záhlinice, Hulín

Šternberský kopec 2024 - 20. července od 13:00, U sportovní haly Ecce Homo, Šternberk

Další akce pořadatele

Mersey Gathering vol. 5 - 8. června od 16:00, Letní kino Špilberk, Brno

Kateřina Marie Tichá a Bandjeez - Vánoční koncert - 4. prosince od 20:00, Sono Centrum, Brno

Michal Pavlíček + Bára Basiková – Faces Tour 2024 - 24. července od 20:00, Sono Centrum, Brno

The Animals & Friends + Creedence Clearwater Revived + Flamengo - 30.1.2025 od 18:00, Sono Centrum, Brno

Pasion de Buena Vista - 14.2.2025 od 18:30, Sono Centrum, Brno

The Backbeat Beatles (Liverpool, UK) - 23. listopadu od 19:00, Sportovní hala DATART, Zlín

Pořadatel