Předprodej byl ukončen

Yumiko Yoshimoto / Martin Klapper & spol. (JP/DK/SK)
KONCERT / Hudba – Blues, Elektronika, Jazz, Klasika, Rock, Spirituální

Yumiko Yoshimoto / Martin Klapper & spol. (JP/DK/SK)

pondělí 21.5.2018 od 20:00
Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

O akci

Yumiko Yoshimoto
Kytaristka narozená v japonském Tokiu. Po účasti v různých rockových kapelách se v roce 2006, poté, co ji přizval ke spolupráci vizuální umělec Haruo Higuma, začala věnovat volné kytarové improvizaci. Od té soby vystupuje sólově i s dalšími hudebníky ((např. Junji Hirose, Shuichi Chino, Kenichi Takeda) , tanečníky, básníky, a také skládá hudbu k filmům.
Další info:


Martin Klapper
(Musica Genera , Nur/Nicht/Nur, TONOMETER) pracuje s kolážemi, asamblážemi a montážemi ze smíšených médií a s vlastními, nově vytvořenými elektroakustickými nástroji, objekty, hračkami a přednatočenými magnetofonovými kazetami. Od roku 1981 působí v oblasti experimentální hudby a multimediálních představení, od konce 1984 žije převážně v Dánsku. Mezi jeho spoluhráče patří mezi jinými Derek Bailey, Tony Buck, John Butcher, Eugene Chadbourne, Evan Parker, Christian Skjødt nebo Roger Turner, s nímž na konci devadesátých let nahrál vynikající album Recent Croaks, vydané na londýnské značce Acta.

Jozef Spodniak
zakladatel hudebního intuitivního sdružení s názvem Ohour, které poprvé vystoupilo už v roce 1995. Koncertovalo v Česku, Polsku i Slovensku, podílelo se na různých výtvarných happeninzích a filmových projekcích. Spolupracovalo i s polskými umělci Rafalem Mazurem a Michalem Dymnym, s japonským umělcem Hideo Ikegami, s francouzskými houslovými improvizátory Viola2Viola, italským sdružením About the tree nebo portugalskými dUAS sEMIcOLCHEIAS iNVERTIDAS.

Jano Adamove
S Ohourem je také dlouhodobě propojený filmový režisér a pedagog Jano Adamove, který se stará o vizuální část společného vystoupení. Jeho krátké filmy byly v minulosti k vidění například i na festivalu Aletrnativa.

https://vimeo.com/user14171772

Pořadatel

Kaštan - Scéna Unijazzu