Předprodej byl ukončen

Cockatoo (CAN), Billow
KONCERT / Hudba – Pop, Rock

Cockatoo (CAN), Billow

pondělí 7.5.2018 od 20:00
Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

O akci

Cockatoo je gotic-postpunková kapela z kanadského Toronta.

Za sebou má odehrané společné koncerty s Brian Jonestown Massacre, The Romantics, The Mission UK, The Raveonettes...

“Cockatoo has all the main features acknowledged to a purist post punk sound: a palette of torturing and textured bass lines defying some tribalist energized drumming tied in a fuzzy glass breaking 12 string guitar with a slight and sweet eastern flavour reminding of both Will Sargeant and John McGeoch guitar playing. All of it refurbished with haunting dreamy vocals in cascade.”

-Indievotion


"I can honestly say I'm unaware of any other band  that sounds like Cockatoo. It’s a swirly, slightly psychedelic sound full of chiming guitars, echoing drums, slinky, sinister bass that sounds like it crawled off an early Cure record, and of course, Robyn Bright’s sad gorgeous vocals."

See Magazine

-------------------

Billow:
Kořeny pražské dream-popové čtveřice, původem z Veselí nad Moravou, sahají až do roku 2009. „Po pár letech fungování se rozpadla a jednotliví členové se vrhli na vlastní projekty, já s Lenkou jsme si založili lo-fi folkové Strangers in the City, Vojta zase synth-folkového Václava J,” rekapituluje vývoj Jakub Zbořil. Loni se skupina nejen navrátila na pódia, ale i vydala debutové album Maps, pokřtěné 6. října v pražském Café V lese a o den později v brněnském Kabinetu Múz. 

"Křehké a uvolněné album Maps je příjemné už na první poslech. Hlavně ale asi pro ty, co rádi z kavárny pozorují padající listí, poletující vločky nebo po večerech počítají hvězdy na obloze. Dokážu si jejich hudbu představit jako soundtrack k nějakému aktuálnímu generačnímu filmu," charakterizovala je pro aktualne.cz  Kač Janotová, dramaturgyně festivalu Beseda u Bigbítu.

Více informací

Cockatoo Bandcamp

Pořadatel

Kaštan - Scéna Unijazzu