Předprodej byl ukončen

Kuba očima kněze
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA

Kuba očima kněze

středa 9.5.2018 od 19:00
Studio K3, Praha

O akci

(19:00 - 21:00)

Večerem provází: Alberto Reyes Pías (Kuba)

Místo konání: Studio K3, Karlovo náměstí 3, Praha 2 (2. patro)

Kuba je zemí tance, zpěvu, bezstarostnosti…, ale co se skrývá pod touto slupkou? Jaké to je žít v komunistické zemi? Co v dnešní době znamenají pojmy svoboda, láska, víra?

Přijměte pozvání na setkání s Albertem Reyes Píasem, rodilým Kubáncem, který stále žije a pracuje jako kněz na Kubě a  poprvé přijede do Prahy představit svoji novou knihu Já, Bůh a Fidel.

Budeme si povídat nejen o tom, jak těžké je upřednostnit svoji intuici před vlastními plány, co to znamená být knězem v kubánských komunistických poměrech, co minulý rok zažil na své pouti z Říma do Jeruzaléma. Vyprávět bude i o současné Kubě a proč tam stále zůstává, jaké je to žít pod neustálou hrozbou hurikánů a jak vypadají jeho další plány. 

Alberto je akční, moudrý i vtipný a takové bude i celé toto setkání. 

Úvodní slovo bude mít Jana Svačinová překladatelka knihy Já, Bůh a Fidel a iniciátorka jejího vydání v České republice. 

Jako host večera vystoupí a ukázky z knihy přečte herec František Kreuzmann ml. – pokračovatel slavného hereckého rodu, ředitel divadelní společnosti Fr. Kreuzmanna a dlouholetý člen spolku Kašpar Divadla v Celetné.

 

Překlad do češtiny bude zajištěn.


 

Více informací

Alberto Reyes Pías se narodil před 50 lety na Kubě, kde stále žije a pracuje. Začal studovat medicínu, ale nakonec se rozhodl přestoupit do semináře a po studiu na Kubě i v Itálii byl v roce 1997 vysvěcen na katolického kněze. Ve Španělsku vystudoval psychologii a absolvoval psychologickou stáž. V roce 2012 vydalo španělské nakladatelství jeho knihu o tom,popisující jeho velmi zajímavý životní příběh, česká verze vyšla na podzim minulého roku.

 

Knihu bude možné na místě také zakoupit a nechat si ji od Alberta podepsat.