Předprodej byl ukončen

Moderní flétna a improvizace
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika

Moderní flétna a improvizace

pátek 22.6.2018 od 19:30
Úštěcká synagoga, Úštěk

O akci

Moderní flétna a improvizace

Flétnistka Lenka Kozderková je vyhledávanou interprétkou soudobé hudby. V roce 2007 uvedla v Carnegie Hall v New Yorku Stockhausenovu Zeitmasse. Po dokončení JAMU studovala u Severina Gazzelloniho v Siene a Christiana Lardéh v Paříži. Po návratu z Francie pokračovala v  zaměření na soudobou hudbu, improvizaci a propojení hudby s výtvarným a divadelním uměním. Premiérovala desítky skladeb - Graham, Klusák, Piňos, Loudová, R. Z. Novák, Smejkalová, Nejtek, Parsch, Pudlák, Bartoň a.j., řada děl vznila přímo pro ni.

Působí v autorském duu Goelan/ flétna, housle s Lenkou Župkovou/ a v duu Con Tempo/ flétna, marimba, perkuse s Markétou Mazourovou/. Vystoupila j. na festivalech Pražské jaro, Musik unter Tag Hannover, Expozice nové hudby, Forum neue Musik Köln, Forfest Kroměříž, Setkávaní evropské soudobé hudby Brno, Theatertage der Kirche Hannover, Dartington music festival, a.j. V roce 2002 založila společnost pro soudobou a improvizovanou hudbu, v roce 2006 meziárodní hudební kurzy Hudba bez hranic. Dlouhodobě spolupracuje s Nadací VIZE 97 Dagmar a Václava Havlových. Vyučuje na Mezinárodní konzervatoři v Praze.

Srdečně vás zveme na koncert této mimořádné umělkyně, který se uskuteční dne 22. června 2018 v 19.30 hod. v Synagoze v Úštěku. Součástí koncertu bude také (zahrnuto v ceně vstupenky) prohlídka Rabínského domu v Úštěku v 18.30 hod., spojená s výkladem o historii židovské komunity v Úštěku.