Předprodej byl ukončen

Seafret (GB)
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Pop, Worldmusic

Seafret (GB)

čtvrtek 18.10.2018 od 20:00
Fléda, Brno

O akci

Citlivé ostrovní písničkářství a silné melodie. Hlas, co se zařezává hluboko pod kůži až tam, kde je možné tušit lidskou duši. Jeden z nejzajímavějších objevů alt-popové scény posledních let. Britští Seafret poprvé v Brně. #indiefolk #alt-pop #britpop #altrock

 

Když bůh naděloval, zpěvák Jack Sedman a kytarista Harry Draper u něj museli stát zatraceně blízko. Talentované duo usazené v Londýně má všechno. Charismatické tváře jako z plakátu, poctivý muzikantský um, ale k tomu ještě něco navíc. Nejlépe to dokládají desítky milionů poslechů na Spotify či Youtube. Tvorba Seafret stojí na odkazu klasického folkového písničkářství. Ten je však protkán citlivými elektronickými elementy, které doplňují melancholii a naléhavost jejich skladeb. Po vydání stále aktuálního debutu Tell Me It’s Real začala kapela zveřejňovat střípky nových písní. Ty předznamenávají zrod zatím nepotvrzeného alba. S tímto tajemným materiálem se teď Seafret chystají do Brna.

Debutové album Seafret se nerodilo lehce. Tell Me It’s Real je kolekcí skladeb, které vnikaly v horizontu několika let. Na rozdíl od začátků, kdy duo trvalo na čistě akustickém provedení písní, je nahrávka zvukově mnohem bohatší. „Od chvíle, kdy jsme začali experimentovat, jsme propadli závislosti na hledání nových zvuků,“ vysvětlil Sedman proměnu zvuku pro britský Songwriting Magazine. „Víme, že ty songy fungují i čistě akusticky, protože jsme je tak skládali. Pokud bychom je někdy měli zahrát na ulici, stačí vytáhnout kytaru a hrát,“ dodal. Nový singl Blank You Out spolu s teaserem na další dosud bezejmennou skladbu naznačují, že Seafret plánují na další nahrávce přetavit nabyté sebevědomí v ostřejší kytarové aranže.


https://www.facebook.com/seafretofficial/

http://www.seafret.com/

https://www.youtube.com/channel/UCGjFAOmZmFRi6gYz-fa-vPA

https://open.spotify.com/artist/4Ly0KABsxlx4fNj63zJTrF

 

Název Seafret je slovní hříčkou odvozenou od kytarového hmatníku (freatboard). Odkazuje k přímořskému (seacoast) Bridlingtonu, odkud oba členové dua pocházejí. Právě zde se Jack Sedman (zpěv) a Harry Benjamin (kytara, basa) poprvé potkali na písničkářském open-micu v roce 2011. „Od začátku se nám spolu skvěle spolupracuje. Hned po tom prvním večeru jsem zašel za Harrym domů. Měl rozdělané nějaké náměty písniček a já si říkal: jasně, na to něco napíšu. Za týden jsme takhle dali dohromady sedm písní a já měl pocit, že je to ta nejlepší věc, co jsem kdy udělal,“ vzpomínal Sedman.

Po pár letech čistě akustické produkce začalo duo lákat hledání vlastního specifického rukopisu. Cestu dokumentují vydaná EP Give Me Something (2014) a Oceans (2015). Nejjasnějším otiskem je pak debutové album Tell Me It’s Real (2016). Seafret se s ním dostali do žebříčku TOP 60 alb v Británii. Zároveň díky němu vyrazili na první evropskou tour, během níž se loni poprvé podívali i do pražského Café V Lese.

Studiová alba:

2014 - EP Give Me Something

2015 - EP Give Me Something

2016 - Tell Me It’s Real

Pořadatel