Předprodej byl ukončen

Filmový úterek - léto v GAMPě - GAUGUIN
KINO / PROJEKCE / VÝSTAVA / Film / Umění

Filmový úterek - léto v GAMPě - GAUGUIN

úterý 31.7.2018 od 21:00
GAMPA, Pardubice

O akci

Jaké to je být umělcem? Je to jak procházka růžovým sadem nebo spíš chůze po žhavých uhlících? Jsou všichni umělci slavní až po smrti? Nebo to jde i dřív? A v čem spočívá práce galeristy a kurátora? Být obklopen uměním a slavnými osobnostmi; večírky, vernisáže, život na vysoké noze… A nebo je to jinak? Představujeme vám životy, tvorbu a úděly umělců a kurátorů moderní doby v současném filmovém zpracování. Letní kino v galerii, vždy s překvapením – originálním filmovým týdeníkem z kultury, sklenkou vína, a to vše za symbolických 50 Kč.

Gauguin , 2017, režie: Edouard Deluc, scénář: Etienne Comar, Edouard Deluc, Thomas Lilti, Sarah Kaminsky, 102 min., v původním znění s titulky

Nekompromisní vizionář Paul Gauguin opouští Paříž, rodinu i přátele a v roce 1891 se usazuje na exotickém ostrově Tahiti, aby zde načerpal inspiraci pro své obrazy v divoké a neposkvrněné přírodě. Zdánlivý ráj se ale mění v místo samoty a chudoby, na němž Paul zápolí s podlomeným zdravím, odmítnutím i pochybami. Poznává zde ale takové domorodou krásku Tehuru, která se stává jeho ženou i múzou.

Film Edouarda Deluca je výpravnou, přitom ale meditativní sondou do duše vášnivého a problematického génia. Dominuje jí naprosto strhující, intenzivní výkon Vincenta Cassela.

Další akce pořadatele

Kuntari (IDN) • Julek Ploski (PL) - 26. dubna od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

Tady Havel, slyšíte mě? - 2. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

AVA Trio (I/TR) • Gankino Quintet - 1. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

Talaqpo • Andria Nicodemou / Elia Moretti (CY/IT) - 9. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

První antidiskotéka bez Jiřího Černého - 20. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

Wolf Lost in the Poem: Indigem - 15. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

Deux Nouvelles Erreurs (FR) • Totoabas - 22. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice