Předprodej byl ukončen

The Chairmen v Praze
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika, Rock

The Chairmen v Praze

sobota 13.10.2018 od 20:00
Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

O akci

The Chairmen

Široce rozkročeni - od severozápadu po jihovýchod (Liberec, Praha, Brno, Uherské Hradiště), přes půl století (věkový rozdíl mezi nejstarším a nejmladším členem kapely), různých životních i profesních zkušeností. Stejně tak je do široka rozevlátý i výběr písní, které The Chairmen s obdivem k jejich autorům a s velkou chutí hrají.

Co je tedy spojuje? Kromě včelaření také dlouholetá přátelství, radost ze setkávání a společného objevování klenotů, které ani dalším broušením neztrácí nic ze svého lesku. A víra, že tato radost se dá přenášet z pódia na spřátelené publikum. Každý koncert je něčím první a něčím poslední.

The Chairmen vystupují od roku 2014 a jejich tvorba se vrací do časů, kdy byl ve světě hudby jazz králem, blues jeho otcem a rock jejich mladým potomkem. Základ repertoáru zpočátku tvořily klasické jazzové standardy zahrané s rockovým či folkovým nápřahem, postupně doplněné písněmi oblíbenců jednotlivých členů kapely. Na koncertech současné sestavy The Chairmen, kde klasické folk-rockové nástrojové obsazení doplňuje akordeon, klarinet či saxofon, zní pestrá směs bluesových a jazzových balad, funky, reggae, rocku i gypsy swingu. Původní, většinou anglické originály zpívá Jana Betka Vašinová přebásněné českými autory.

 

Sestava The Chairmen:
Jana Betka Vašinová – zpěv
Ota Holec – klávesy, akordeon 
Jiří Merz – kytara, zpěv
Bob Stránský – kytara
Zdeněk Lindner – saxofon, klarinet
Štěpán Suchochleb – baskytara
Vincent Stránský – bicí 

 

 

Více informací

Podzimní turné The Chairmen 2018

11. 10. Zlín – Zelenáčova šopa 

12. 10. Mikulov – Galerie Efram

13. 10. Praha – Klub Kaštan 

14. 10. Brno – Buranteatr

Pořadatel

Kaštan - Scéna Unijazzu