Předprodej byl ukončen

Jan P.Muchow & Antagonists
KONCERT / Hudba – Elektronika, Rock

Jan P.Muchow & Antagonists

pátek 2.11.2018 od 20:30
Klub Mír, Uherské Hradiště

O akci

Audiovizuální živé koncertní provedení scénické hudby a písní, které Jan P. Muchow napsal pro filmy: Samotáři, Ve stínu, Teorie tygra, Grandhotel, Ženy v pokušení, Krásno, Yuma, Jedna ruka netleská, Normal, Václav a další

V podání autora a jeho přátel:
Ema Brabcová (Luno, Khoiba)
Václav Havelka (Please The Trees)
Marek Doubrava (Hm…, ex Tatabojs)
Jan Janečka (Southpaw, Republic Of Two, Luno)
Marie Dorazilová (PKF – Pražská filharmonie, Krása Quartet)
Jenovéfa Boková (Comenius Quartet)
Unikátní koncertní projekt nabízí průřez autorskou tvorbou Jana P. Muchowa pro film, ve výjimečném spojení osobností české hudební scény. Program se skládá ze scénické hudby a písní napsaných JPM výhradně pro jednotlivé filmy. Zazní tak legedární Lucky Boy z filmu Samotáři vedle křehkého tématu z filmu Grandhotel, aktuální Cowboy Of The River z Teorie tygra vedle temných tónů z filmů Ve stínu a Normal, nebo hravé ústřední téma z diváckého hitu Ženy v pokušení vedle westenovské Out Of Shadow z polského filmu Yuma, kde pro film poprvé spojili své síly Jan P. Muchow a Václav Havelka, aby nahráli ústřední píseň.

Filmová hudba Jana P. Muchowa zazněla ve filmu poprvé v roce 1996 v kultovním debutu Davida Ondříčka Šeptej. Uplynulo 20 let a hudební filmografie JPM čítá na 30 titulů. Skládal hudbu převážně pro filmy české a slovenské, ale má na svém kontě i hudbu pro německý film Sputnik či polský eastern Yuma.

A jak různorodá je tvorba JPM pro jednotlivé tituly, tak pestré je koncertní provedení samo. Housle, violoncello, klavír a podmanivý hlas Emy Brabcové, jemná rytmika, hra na pilu, elektronika, kytara a uhrančivý zpěv Václava Havelky. To vše doplněno o projekce v režii VJ Clada, které divákům obrazem připomenou konkrétní filmy a umocní jejich filmové emoce.

 

Vystupující

Jan P. Muchow & The Antagonists (CZ) – fb

Více informací

Vstupenka na místě bude stát 350 kč, klub otevře v 19.30.

 

JAN P. MUCHOW

V roce 1991 založil skupinu The Ecstasy Of Saint Theresa, s níž je jeho hudební život spojen dodnes. Mimo svou kapelu je JPM často vyhledáván jako hudební producent (např. Kryštof, Charlie Straight, Načeva, Barbora Poláková, Aneta Langerová a další) či jako remixér – mimo jiné i pro anglickou skupinu Placebo.

JPM je několikanásobným držitelem ceny České hudební akademie Anděl v různých kategoriích: Album roku, Skladba roku, Objev roku, Nejlepší zvuková nahrávka atd.

V roce 1996 ztvárnil hlavní mužskou roli ve filmu Davida Ondříčka Šeptej, ke kterému rovněž složil filmovou hudbu. Od té doby složil hudbu k více než 30 hraným a dokumentárním filmům.

V historii cen České filmové a televizní akademie Český lev je JPM zdaleka nejúspěšnější skladatel – za svoji filmovou hudbu Českého lva obdržel již čtyřikrát, za filmy Jedna ruka netleská, Grandhotel, Ve stínu (všechny r. David Ondříček), Krásno (r. Ondřej Sokol) a připsal si i dalších pět nominací za filmy Samotáři (r. David Ondříček), Václav (r. Jiří Vejdělek), Normal (r. Julius Ševčík), Ženy v pokušení (r. Jiří Vejdělek) a Okresní Přebor – poslední zápas Pepíka Hnátka (r. Jan Prušinovský). 

Za hudbu k filmu Ve stínu získal i Cenu české filmové kritiky a cenu Slovenské filmové akademie Slnko v sieti.

Z dalších filmů, ke kterým složil hudbu uveďme např.: Žralok v hlavě, Kdopak by se vlka bál (oba r. Maria Procházková), Sputnik (r. Markus Dietrich), Muži v naději (r. Jiří Vejdělek), Teorie tygra (r. Radek Bajgar), Pusinky (r. Karin Babinská), Yuma (r. Piotr Mularuk), Otto Wichterle (r. Tomáš Kudrna), O dve slabiky pozadu (r. Katarína Šulajová) a další. Jako spoluautor hitu Půlnoční z filmu Alois Nebel stojí i za comebackem Václava Neckáře.

JPM rovněž skládá scénickou hudbu k divadelním představením – např. Pan Polštář(Činoherní klub 2005, r. Ondřej Sokol), Komedie omylů (ND 2000, r. Enikö Eszenyi), Hamlet-stroj (Projekt Bouda ND 2002, r. Tomáš Svoboda), Krvavé křtiny aneb Drahomíra a její synové (ND 2005, r. Jiří Pokorný), Americký bizon (Činoherní klub 2006, r. Ondřej Sokol), Richard III. (ND 2006, r. Michal Dočekal), Jindřich IV.(Shakespearovské slavnosti 2010, r. Lucie Bělohradská), Zkrocení zlé ženy(Shakespearovské slavnosti 2011, r. Daniel Špinar), Richard III. (Shakespearovské slavnosti 2012, r. Martin Huba) a další.

Televizní diváci mohou slyšet práci JPM denně v podobě hudebních identů programů ČT1, ČT2, ČTart, Nova Cinema nebo TV Barrandov. Hudba JPM doprovází i seriály Kriminálka Anděl, Dokonalý svět nebo První krok. A ti nejmladší znají hudbu JPM z večerníčku Nejmenší slon na světě.