Předprodej byl ukončen

Phoenix Quartet (Nejtek • Hrubý • Honzák • Šoltis)
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika

Phoenix Quartet (Nejtek • Hrubý • Honzák • Šoltis)

čtvrtek 18.10.2018 od 20:00
Divadlo 29, Pardubice

O akci

Vzrušující hudební rozhovor čtveřice špičkových českých hudebníků na pomezí moderního jazzu, volné improvizace a klasické hudby. 

Pavel Hrubý – sopránsaxofon, basklarinet  /  Michal Nejtek – klavír, klávesy  /  Jaromír Honzák – kontrabas  /  Dano Šoltis – bicí 

Z koncertu v Divadle 29 bude pořízen kromě videa i audio záznam pro druhé album Phoenix Quartetu.

 

 

 

Více informací

Kvartet složený ze čtveřice renomovaných (nejen) jazzových hudebníků vznikl před čtyřmi lety, kdy se na popud producenta Alexeje Charváta realizoval dvoudenní nahrávací session ve studiu Sono a vznikl zbrusu nový hudební materiál. Ačkoliv nic nebylo předem domluveno nebo zkomponováno a hudebníci spolu v tomto složení předtím nikdy nehráli, výsledek byl mimořádně silný, jiskřivý a komunikující. Od té doby se datuje zrod Phoenix Quartetu, který se programově věnuje zcela improvizované hudbě vznikající v daném okamžiku přímo na místě bez jakýchkoliv předem daných struktur či motivů. Celek, který se ze společné souhry špičkových muzikantů rodí, je jedinečnou a konzistentní směsicí moderního jazzu, volné improvizace a soudobé artificiální hudby. Od tradičních hudebních vzorců se kvartet odklání anarchisticky laděnou improvizací, spontaneitou a nadhledem.

Basista Jaromír Honzák a bubeník Dano Šoltis jsou několikanásobní držitelé prestižního ocenění Anděl v kategorii Jazz & Blues a jedni z nejaktivnějších a nejvyhledávanějších hudebníků na české jazzové scéně. Pavel Hrubý je znám hlavně jako lídr kapel Limbo a Between The Lines. Klavírista a skladatel Michal Nejtek je univerzálním muzikantem i oceňovaným skladatelem a experimentátorem. Jeho žánrový záběr sahá od klasické a soudobé artificiální hudby, přes undergroundovou a experimentální hudbu až po moderní jazz a pop.

Další akce pořadatele

Kuntari (IDN) • Julek Ploski (PL) - 26. dubna od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

Tady Havel, slyšíte mě? - 2. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

AVA Trio (I/TR) • Gankino Quintet - 1. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

Talaqpo • Andria Nicodemou / Elia Moretti (CY/IT) - 9. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

Wolf Lost in the Poem: Indigem - 15. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

První antidiskotéka bez Jiřího Černého - 20. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

Deux Nouvelles Erreurs (FR) • Totoabas - 22. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice