Předprodej byl ukončen

Žalman & spol 50 let na scéně
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Worldmusic

Žalman & spol 50 let na scéně

čtvrtek 29.11.2018 od 19:00
KC Semilasso, Brno

O akci

alman & Spol. 2018

 Na hudební sezónu 2018 se skupina Žalman & Spol. připravovala prakticky celý předcházející rok. Po nedávných oslavách životního jubilea Pavla Lohonky se kapela chystá v roce 2018 připomenout skutečnost, že Žalman už 50 let brázdí vody české folkové scény, přičemž těší publikum svým hlasem a zejména stále novými svěžími texty. Rok 2018, vedle oslav 50 let na scéně, přinese fanouškům také nové řadové dvojalbum a zpěvník.  50 let na scéně.

 Žalman působí na hudební scéně od roku 1968, nejprve ve skupině Minnesengři, později v roce 1982 založil vlastní kapelu Žalman & Spol, která v různých sestavách koncertuje nepřetržitě až do současnosti. Poslední obměna sestavy proběhla v únoru 2017. Vedle Petra Novotného, stojícího po Žalmanově boku již 25 let, a zpěvačky Michaely Hálkové, stanul kytarista Petr Havrda, přinášející svěží nové nápady v aranžích písní.  

Pavel Lohonka právem patří mezi české folkové legendy a je jedním z tvůrců, kteří ovlivnili dnešní podobu české folkové scény. S Minnesengry nahrál 9 alb a později vydal dalších 18 autorských desek a 7 výběrů. Na nich lze nalézt více než 270 písní. Zasloužil se o popularizaci lidových, zejména jihočeských písní, některé z nich tak dostaly příležitost zlidovět podruhé.  Pro jeho tvorbu je charakteristická pracovitost, cílevědomost a pokora, díky nimž se stal dobrým příkladem pro mnohé mladé folkové skupiny.

Vystupující

Žalman (CZ) – web