Předprodej byl ukončen

Přednáška: Vědomé rodičovství
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / WORKSHOP / LEKCE / Osobní rozvoj

Přednáška: Vědomé rodičovství

sobota 3.11.2018 od 14:00
FZŠ Barrandov II, Praha

O akci

Jak být dobrým průvodcem dítěti na cestě k samostatnosti? Abychom byli schopni citlivě reagovat na vývojové potřeby dětí, musíme být nejen vnímavými pozorovateli, ale též vědomými aktéry. Dospělý je tvůrcem a současně klíčovou součástí připraveného prostředí, provází dítě na cestě k samostatnosti a současně jde po cestě hlubšího sebepoznání i seberozvoje.

Děti nás učí být tady a teď. Dokázat to alespoň občas s nimi je pro dospělé někdy velký objev. Teprve, když se naučíme sami zklidnit a vyladit na energii dítěte, pochopíme například, co právě teď toto dítě potřebuje, co mi svým chováním sděluje. Umět dobře pozorovat s vědomím toho, co se vyjevuje, o čem situace jsou, nehodnotit, vnímat celek, vidět detaily v širším kontextu — to vše patří k psychologickým dovednostem dobrého průvodce.

Více informací

Přednášku povede Mgr. Kamila Balcarová, lektorka montessori pracoven pro rodiče s dětmi, průvodkyně pro děti od narození do 3 let a máma 3 větších dětí.

Kamila se věnuje též přednáškové činnosti, vede semináře pro rodiče, pedagogy i širší veřejnost. Poskytuje individuální konzultace rodičům. Při práci s dospělými využívá postupů z empatické a respektující výchovy, pracuje s metodami, které vycházejí z arteterapie, částečně čerpá i z procesově orientované práce. S kolegyní Míšou Willheimovou je také spoluautorkou online kurzu Dokážeš to sám pro rodiče dětí ve věku 0-3 roky.