Předprodej byl ukončen

Za hipíky a buddhisty do Himaláje
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

Za hipíky a buddhisty do Himaláje

pátek 23.11.2018 od 19:00
Expediční klubovna, Brno

O akci

Když jsem se minulý rok vrátil z Malého Tibetu, tušil jsem, že se do Himaláje vydám znovu…

V horách se zdá, že je tak jednoduché meditovat, ráno se probouzet s vycházejícím Sluncem a dýchat čerstvej vzduch, stopovat, nechat se unášet okamžikem, jammovat v ášramech a zpíváním manter pochopit stará učení, poznávat lidi z celého světa, a přitom za to neutratit víc, než za živobytí v Praze. 
Anebo se vydat do nepálské džungle a nechat se nachytat tygrem, navštívit místo s nejvyšší koncentrací hašiše na světě, půjčit si motorku v období monzunů, skončit v indické nemocnici kvůli otravě, stihnout rande na druhé straně Indie či meditovat s mnichy pod stromem v Bodhgaye, kde dosáhl Buddha nirvány..
O tom jsem vždycky snil!

Jak vypadá lowcost cestování?
Jak probíhá plánování cesty za běhu?
S jakými ideály vzniklo hnutí hippies?
Jaký je význam Boha ve východním učení?
Proč meditovat a co nám meditace přináší?
A další se dozvíte na mé přednášce..

Navštívené místa: Himachal Pradesh (Dharamshala, Mandi, Manali, Kasol), Uttarákhand (Haridvár, Déhrádún, Nainital), Bihár (Bodhgaya), Nepal (Bardiya National Park, Káthmándú)

Immanuel Kant kdysi řekl, že pokud se podíváme za hranice jevů, pak jim teprv porozumíme.. (Looking beyond the things, then we understand them). A přesně takový je význam spirituality jako nahlížení do své mysli. Pojďme se tedy společně podívat.. za hranice jevů!

Motto: "Čím klidnější se staneš, tím více toho uslyšíš."

Přednáší:  Sebastian Prax