Předprodej byl ukončen

Astronautalis + P.O.S / Four Fists (USA)
KONCERT / Hudba – Elektronika, Hip-hop / Rap, Pop, R&B

Astronautalis + P.O.S / Four Fists (USA)

čtvrtek 10.1.2019 od 20:00
Jazz Tibet Club, Olomouc

O akci

Astronautalis se po dvou letech vrací do Jazz Tibet Clubu – a nebude sám! Duo Four Fists (živě je doplní DJ) tvoří vedle Astronautalise ještě Stef Alexander neboli P.O.S – jeden ze zakladatelů kultovního hip hopového kolektivu Doomtree, jehož desky vycházejí i na Rhymesayers Entertainment.

Andy Bothwell aka Astronautalis je unikát. Nejen že oplývá výjimečným skladatelským talentem, ale je i skvělým performerem, ze kterého nejde spustit zrak. Na svých koncertech se spontánní samozřejmostí nevyhnutelně bourá hranici mezi pódiem a publikem a proplétá se mezi lidmi, následovaný pupeční šňůrou svého mikrofonu. Jeho hudba čerpá to nejlepší z mnoha žánrů, aby v kombinaci s podmanivým vokálem vytvořila strhující skladby, které by se snadno mohly stát hity, kdyby se ovšem nepohyboval na hony daleko od komerční scény. Co víc, rodák z floridského Jacksonvillu nenosí řetězy, mikinu s kapucí, nemá auto s leopardími potahy a netváří se jako drsňák, což ho naštěstí v těchto kruzích dostatečně diskvalifikuje. V České republice odehrál v uplynulých letech celou řadu undergroundových koncertů v zakouřených barech pro scénou poučené publikum, na kterých ze sebe pokaždé vydal naprosto vše. Takové tajemství se ale nedá utajit dlouho, a tak Andy už nějaký ten pátek platí za koncertní senzaci. Jeho pojetí hip hopu zná totiž i poutavou melodii a jeho texty nepostrádají hloubku, nadhled a smysl pro humor.

„Tohle je něco, co jsme chtěli se Stefem udělat už od roku 2004, kdy jsme se stali přáteli,“ říká Astronautalis. „Průběžně jsme na tom pracovali a snili jsme, že uděláme desku a vyjedeme na turné.“ Sen je teď realitou a dlouho očekávaná spolupráce dvou veličin alternativního rapu je na světě. První singl pod hlavičkou Four Fists sice vyšel už v roce 2013, dva roky po Astronautalisově přesídlení do Minneapolis, pak ale nadějně rozjetou kolaboraci uťaly Stefovy vážné zdravotní problémy (P.O.S má transplantovanou ledvinu) i úspěchy a s nimi spojené závazky jak Doomtree, tak Astronautalisovy sólové kariéry. Rok 2018 ale Astronautalis i P.O.S zasvětili právě Four Fists – debutové album vychází na podzim na Doomtree a evropské turné následuje v lednu 2019.

Vystupující

Astronautalis (US) – web