Předprodej byl ukončen

Beata Hlavenková
KONCERT / Hudba – Pop

Beata Hlavenková

středa 5.12.2018 od 20:00
Divadlo 29, Pardubice

O akci

Předvánoční sólový koncert zpívající pianistky a skladatelky Beaty Hlavenkové se skladbami z jejího aktuálního alba Bethlehem.

Více informací

Beata Hlavenková, pianistka, zpěvačka, skladatelka, aranžérka a producentka je jednou z nejvýraznějších českých muzikantek s nezaměnitelným nadžánrovým autorským rukopisem. Její hlavní devízou je odvaha – experimentovat, hledat nekonvenční harmonie i aranžmá. Žánrová svoboda, opírající se o hluboké povědomí o jazzu, moderní klasické hudbě, popu i písničkářství, se ve všech jejích projektech navíc prolíná s jasně rozpoznatelnou soustředěnou a citlivou interpretací.

Beata Hlavenková vystudovala skladbu na Janáčkově konzervatoři v Ostravě, navázala třemi roky na Konzervatoři Jaroslava Ježka, studia dokončila v roce 2004 na University of Massachusetts v oboru kompozice, jazzová kompozice a aranžování. V letech 2006–2013 vedla své jazzové trio, od roku 2013 po vydání oceňovaného alba Theodoros hrává nejčastěji sólově, jak u nás tak i v zahraničí. Velmi originální a dlouhodobé projekty vznikly ve spolupráci s Lenkou Dusilovou (Eternal Seekers, Baromantika).

Paralelně se věnovala a věnuje spolupráci na různých projektech s osobnostmi jako jsou Iva Bittová, Jiří Havelka, David Ondříček, David Koller, Vladivojna La Chia, Justin Lavash, VerTeDance a další. Své první autorské album Joy for Joel natočila v USA v roce 2009, následovaly desky Theodoros (Cena Anděl v kategorii jazz a blues), Scintilla a nejnověji Bethlehem, jež ukazuje, že Beata dokáže přinést zcela nový pohled i na tak tradiční materiál, jakým jsou vánoční koledy. Težištěm koncertu budou hlavně koledy z alba Bethlehem, ale zazní i skladby z předchozích desek a také zhudebněné básně Bohuslava Reynka.

www.beatahlavenkova.com