Předprodej byl ukončen

Longital (SK), Milan André (CAN)
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Pop, Spirituální, Worldmusic

Longital (SK), Milan André (CAN)

sobota 8.12.2018 od 20:00
Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

O akci

Longital (SK)   

Už sedmnáct let jsou jistotou slovenské nezávislé scény: Dano Salontay (kytara, smyčec, zpěv), Shina (zpěv, baskytara, smyčec, tanec) a Marián Slávka (bicí, klávesy).

Osobní texty vytvářejí na hudebním pozadí nevšední emoce a příběhy, jakoby z vlastního vesmíru. Shinin charismatický zpěv, hluboké basové linky hrané smyčcem a výrazná pódiová prezentace jsou vyváženy Danovou divokou hrou na kytaru ve všech možných polohách, od jemných minimalistických verklíků, jazzových prvků, až po nekontrolované zvukové stěny. Ženský a mužský vokál se proplétají, chvíli souzní spolu, chvíli každý sám za sebe. 

Současný zvuk Longital, oproštěný od dřívější elektroniky, jde na dřeň při zachování dosavadních kvalit: je energický, přímočarý, taneční. Nové nástroje, které se objevily s příchodem Mariána Slávky, dodávají koncertům živelnost a dobrodružný ráz.


Milan André (CAN)  

Narodil se a vyrůstal v Kanadě rodičům, pocházejícím  ze Slovenska a z Kuby. Jeho potemnělý hlas a vynikající hra na kytaru vytvářejí spojení, které se objeví jen jednou za čas.  Ve zdánlivě jednoduchých písních se snadno dotkne srdce - a už ho nepustí. Folk a soul se prolínají v zajímavých aranžích, a refrény zůstávají znít v uších posluchačů jako něco povědomého, co se vynořuje někde z hloubi paměti. 

 

Vystupující

Longital (SK) – web

Pořadatel

Kaštan - Scéna Unijazzu