Předprodej byl ukončen

Via-ferraty od A do Z - FESTIVAL DO HOR!
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

Via-ferraty od A do Z - FESTIVAL DO HOR!

čtvrtek 21.2.2019 od 18:00
Zastupitelský sál radnice Brno-Střed, Brno

O akci

Vybavení, bezpečnost, vybrané alpské lokality Slovinska, Rakouska, Itálie.

JAKUB CEJPEK

Jakubův život se točí kolem hor, které nade vše miluje. Má procestovaný kus světa, není měsíce kdy by nebyl v Alpách a vždy s sebou bere fotoaparát. Působí jako šéfredaktor časopisu Everest a jako průvodce rád ukazuje krásy hor i ostatním.

Přednáška:

Nejzajímavější ferraty Alp

Načerpejte inspiraci pro letní sezónu 2018! Projdeme se po vybraných zajištěných cestách Evropy od Rakouska, přes Itálii a Švýcarsko až po Francii. Ukážeme si nejtěžší a nejdelší linie, ale i ty pohodové, s krásnými výhledy a takové, kde se tvůrci s lezeckými atrakcemi opravdu vyřádili.

VOJTĚCH DVOŘÁK

Spoluautor metodických materiálů SINGING ROCK a HUDY. Osm let ve firmě SINGING ROCK, 5 let v HUDY, horský vůdce od roku 2009. Autor nekonečného komiksového seriálu Wattova Wokna v Montaně. Do not worry, be Alpy!

Přednáška:

Nejčastější chyby, které děláme na zajištěných cestách

Nejčastější chyby při lezení. Jaké jsou a proč mohu být nebezpečné. Mýty a pravdy o lezení zajištěných cest: amputované ruce, syndrom startovacích kabelů, zakletá odsedka apod. Rady a tipy na vybavení na zajištěné cesty. Novinky a změny ve vybavení. Co nám přinesla nová norma (od 15. 3. 2017)? Malé opáčko v bezpečnosti na zajištěných cestách. Nové techtipy na dojišťování a lezení s dětmi. Déle i 7 typů na via ferraty v Rakousku a v Itálii. Na co si dát pozor a jak na ně. Praktické ukázky metodiky či testovaného vybavení.