Předprodej byl ukončen

Houpací koně
KONCERT / Hudba – Rock

Houpací koně

pátek 8.2.2019 od 20:00
Divadlo 29, Pardubice

O akci

Ústecká legenda vydala v listopadu kerouackovské album Desolation Peak a vyráží na turné. Poznáte je podle kruhů pod očima!

 

Vystupující

Houpací Koně (CZ) – web

Více informací

Kapela Houpací koně se pohybuje na domácí scéně od začátku devadesátých let. Po více jak dvaceti letech na okraji zájmu v roce 2013 výrazně zabodovala s albem Everest a o tři roky později deskou Kde jste mý přátelé dneska v noci. Kultovní formace z industriálního Ústí nad Labem stárne s elegancí a vysokou laťku kvality si udržela i na nejnovějším albu Desolation Peak, které patří mezi nejlepší tuzemské nahrávky loňského roku.

Alternativní rock odkazující k americkým kytarovým vzorům Sonic Youth nebo Mudhoney není už na Desolation Peak příliš znát, spíše se na nahrávce prosazuje zvuková melancholie a zklidnění. „Našich osm písní o Jacku Kerouacovi, stejně jako o nás”, tak ohlašují nové album Houpací koně. „Cokoli, co přivane vítr. Oko za zub,” dodávají.

Klíčové jsou pro skupinu texty lídra Jiřího Imlaufa. Zpěvákův byt ale tentokrát neobklopuje les paneláků Ústí nad Labem aka Desire City, nýbrž v duchu kerouacovského životního příběhu jedle, borovice a cedry. A na desce pak zvuky trávy a chůze po nezpevněné cestě přímo evokují divokou přírodu národního parku na kanadsko-amerických hranicích, jak ji spisovatel popsal v knihách Dharmoví tuláci a Andělé pustiny. Novinka je volným Kerouacovým životopisem, ale zároveň vypráví o univerzálních tématech: samotě, očistě a útěcích.

Více informací



www.houpacikone.cz